Haberler

Ahilik Haftası

ADANA (AA) - Adana Ahilik Haftası etkinliklerle kutlandı.

ADANA (AA) - Adana Ahilik Haftası etkinliklerle kutlandı.

Vali Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, toplumsal yapının özünü oluşturan ahiliğin, Türk milletinin bin yıllık serüveninin en önemli yapı taşlarından olduğunu biri olduğunu belirtti.

Ahiliğin, kardeşlik, paylaşma, dayanışma, çalışma ahlakı ve kanaatkarlık gibi değerleri içerisinde barındırdığını vurgulayan Demirtaş, üretici ile tüketici, devlet ile millet, emek ile sermayenin barışık olduğu bir iş ortamının sağlanması, güçlü bir ekonomik yapının oluşturulması, insan ve müşteri odaklı bir ticari yaklaşımın hayata geçirilmesi için ahiliğin bugünün şartlarına göre mutlaka uyarlanması gerektiğine işaret etti.

Son dönemde maruz kalınan özellikle dış kaynaklı ekonomik müdahalelerin, bu gerçeği bir kez daha ortaya koyduğunu anlatan Demirtaş, şunları söyledi:

"Yaşananlar karşısında devletimizin, milletimiz ve esnafımızla ele ele vererek gösterdiği topyekun mücadele takdire şayandır.

Bununla birlikte bazı çıkar çevrelerinin döviz ve altındaki yükselişi bahane ederek fahiş fiyat artışına, fırsatçılığa ve stokçuluğa yönelmeleri, ne medeniyetimize, ne inancımıza ne de ticaret ahlakına yakışır bir tutum ve davranış değildir.

Helal kazanıp helal harcamak dururken, haksız kazanca tevessül etmenin izah edilir tarafı yoktur. En az kendisi kadar başkalarının da hak ve hukukunu koruyan, iyi ahlak, doğruluk, kardeşlik ve yardımseverlik gibi toplumsal değerleri esas alan ve vicdanlara hitap eden ahiliği, işte tam da bu noktada her zamankinden daha çok anlamaya mecburuz. Bunun için esnaf örgütleri ile eğitim kurumlarımız başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerine büyük görevler düştüğünü unutmamalıyız. "

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Nihat Sözütek de ahiliğin bir insan bilimi olduğunu belirtti.

Törende, yılın ahisi, kalfası ve çırağı olarak seçilenlere ödülleri verildi. Katılımcılara etli pilav ikram edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Demirtaş Ahilik Haftası Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title