Haberler

Ahilik Haftası

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, "Aslında ahilik dediğimiz şey top yekun bir ahlak felsefesinin üretime alışverişe yansıyan halidir.

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, "Aslında ahilik dediğimiz şey top yekun bir ahlak felsefesinin üretime alışverişe yansıyan halidir." dedi.

Ahilik Haftası kapsamında Bilecik Belediyesi Kültür Sitesi'nde düzenlenen programda konuşan Vali Büyükakın, ahiliğin ahlak felsefesi olduğunu belirtti.

Büyükakın, "Medeniyetimizin son derece önemli bir müessesesini hatırlamak ve ona ilişkin bazı değerlendirmeler yapmak üzere bir araya geldik. Bugün her şeyi yeniden bir daha düşünmek lazım. Aslında ahilik dediğimiz şey top yekun bir ahlak felsefesinin üretime alışverişe yansıyan halidir." diye konuştu.

Belediye Başkanı Selim Yağcı ise, Türklerin köklü bir medeniyetin temsilcisi olduğunu kaydetti.

Başkan Yağcı, "Bugün burada 8 asırlık bir başlangıcı olan bir kültürü yeniden yaşatmak ve onun günümüzdeki etkilerini değerlendirmek, geleceğe nasıl adım atabileceğimizi kararlaştırma noktasında görüşlerimizi ortaya koymak için bir araya gelmiş bulunmaktayız." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından ahilik geleneği olan "Şet Kuşatması", Şeyh Edebali Kültür ve Araştırma Derneği üyelerince gerçekleştirildi, vatandaşlara pilav dağıtımı yapıldı.

Programa, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halit Gölcan, kurum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ahilik Haftası Selim Yağcı Bilecik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title