Haberler

Ahilik Haftası

Aydın'da Ahilik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Aydın'da Ahilik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Aydın Valiliği ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) işbirliğiyle Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlayan etkinlik, mehter takımı eşliğinde Atatürk Kent Meydanı'na kadar yapılan kortej yürüyüşüyle devam etti.

Burada konuşma yapan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, kalıcı bir millet ve dünya devleti olma iddiasının gerçekleşebilmesi için bütün alanların düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Dünya devleti olmak isteyen ülkelerin çarşı ve pazarı ihmal etmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Köşger, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarınızın daha konforlu bir yaşam sürmesini istiyorsanız, çarşıyı ve pazarı ihmal etme lüksümüz olamaz. Ahilik mistik yönü olan bununla birlikte insanlara üretmeyi, üretirken kardeşçe olmayı ve satarken de saygılı olmayı öğreten bir sistemdir. Biz bu topraklarda var olmayı başarabiliyorsak, üretmeyi bildiğimiz, üretirken de saygılı olmayı başarabildiğimiz içindir. Ahilik sadece insan ilişkilerini değil, çarşı pazarda da dünyada ilk standartları ortaya çıkaran bir felsefedir."

Ahiliğin toplumlarda bireyleri birbirine yaklaştıran ve kaynaştıran bir yapı olduğunu söyleyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise, bu geleneğin geçmişten günümüze yaşatıldığını belirtti.

Ticaretin düzen içinde yürütülmesini sağlayan bu sistemin önemine dikkat çeken Başkan Çerçioğlu, belediye olarak her zaman esnafın yanında olduklarını söyledi.

AYESOB Başkanı Selahattin Çetindoğan da, ahiliğin eski tarihten beri var olduğunu, günümüzde de "esnaf ve sanatkarlar odaları" olarak şekil aldığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından yılın ahisi Nedim Samancı, yılın kalfası Gözde Kurfalı, yılın çırağı Enes Söğütçü ve meslek okullarındaki başarılı öğrencilere ödüllerini verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Ahilik Haftası Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title