Haberler

Ahilik Haftası

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Yüzyıllardır birlik ve dayanışma içerisinde günümüze kadar varlığını sürdüren Ahilik, geçmişimizin mirası ve geleceğimizin teminatıdır.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Yüzyıllardır birlik ve dayanışma içerisinde günümüze kadar varlığını sürdüren Ahilik, geçmişimizin mirası ve geleceğimizin teminatıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, Ahilik Kültürü Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, 2 milyona yakın esnafın sürdürdüğü Ahilik geleneğinin, Anadolu Selçuklu döneminde başlayıp Osmanlı'dan bugüne kadar gelen miras olduğunu hatırlattı.

Güçlü devletler ve ekonomik sistemlerinin temelinin esnaf ve sanatkar olduğunu belirten Palandöken, "Esnaflığın Ahi ahlakıyla korunması ve geliştirilmesi her zaman ilk hedefimizdir çünkü Ahilik, hem geçmişimizden beri süregelen gururumuz hem de ülkemizin ışık kaynağıdır." ifadelerini kullandı.

Palandöken, Ahilik Kültürü Haftası'nın birlik ve beraberlik içinde geçmesini dileyerek, şunları kaydetti:

"Ekonomik ve sosyal hayatın yönlendirilmesini sağlayan Ahilik teşkilatının mirasçısı olmak bizim için büyük gurur kaynağı. Milletimiz, dostluğu, kardeşliği, yardımlaşmayı ve dürüstlüğü kurumsal bir yapı halinde yüzyıllarca devam ettiren tek millettir. 18-24 Eylül tarihlerinde 81 ilimizde kutlanacak olan 30. Ahilik Kültürü Haftası'nın tüm milletimizce birlik ve beraberlik içinde bayram havasında geçmesini diliyorum."

Kaynak: AA / Ekonomi

Bendevi Palandöken Selçuklu Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title