Haberler

Ahi Evran Üniversitesi'nde Hedef 15 Bin Öğrenci

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman, Üniversiteye Bağlı Bölüm Sayısının Artırılmasıyla Öğrenci Sayısının 15 Bine Ulaşacağını Söyledi.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman, üniversiteye bağlı bölüm sayısının artırılmasıyla öğrenci sayısının 15 bine ulaşacağını söyledi.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Selahattin Salman, tüm dünyada, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu anlayışında yaşanan değişiklikler ve yeni uygulamaların Türkiye'de de hayata geçirilmeye başlandığını söyledi. Yasal düzenlemeler başta olmak üzere pek çok konuda temel değişikliklerin meydana geldiğini de ifade eden Salman, "Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu alanında başlatılan kapsamlı reformlar, kamu yönetimine olan güvenin pekiştirilmesi, mali disiplinin sağlanması, mali saydamlık ve hesap verilebilirlik ilkesinin hayata geçirilmesiyle kamu idarelerinin etkin bir şekilde hizmet sunmalarına odaklanmıştır. Üniversitemiz, 17 Mart 2006 tarihinde kurulmuştur. Kurumsallaşma sürecini kısa zamanda tamamlamak, ülkemiz ve dünya üniversiteleri arasında saygın bir yer edinmek, ilk hedef olarak belirlenmiştir. Bu amaçla, öğrencilerimizin modern sınıf ve laboratuarlarda, çağımızın koşullarına uygun eğitim-öğretim görmelerine ve öğretim elemanlarının bilimsel araştırmaları için gerekli fiziksel ve teknolojik altyapının oluşturulmasına öncelik verilmiştir" dedi.

Prof. Dr. Selahattin Salman, üniversitenin yapılanma sürecinde bazı olumsuzlukların yaşanmasına rağmen, yönetimde bulundukları 10 ay içinde ilk aşamada bir fakülte ve bir yüksekokulla birlikte 15 yeni bölüm ve programın açılış işlemlerini tamamladıklarını söyledi. Salman, "Bu bölümlerin 9'una öğretim elemanı atanmış ve program çalışmaları tamamlanarak öğrenci alımı için YÖK'e teklif sunulmuştur. YÖK'ten atama izni alınan kadrolara 36 öğretim elemanı atandı. YÖK Genel Kurulu'nca, yeterli öğretim elemanı bulunmadığı gerekçesiyle, 2008-2009 öğretim yılından itibaren öğrenci alımının durdurulacağı belirtilen 5 yüksekokulumuzun tüm programları ile fakültelerimizin bazı bölümlerinin kapanması önlenmiştir. Ayrıca iki fakültemizle iki enstitü ve bir de meslek yüksekokulumuzun açılış teklifiyle birlikte enstitülerimizde 11 dalda Yüksek Lisans Programı'nın başlatılmasına ilişkin gerekli çalışmalar tamamlanmış ve YÖK Genel Kurulu'nun onayına sunulmuştur" dedi.

Prof. Dr. Salman, mevcut yüksekokullarının yanında 10 yeni bölüm açılması, fakülte ve yüksekokullarda 10 programda da ikinci öğretimin başlatılmasına ilişkin tekliflerini YÖK Genel Kurulu'na sunduklarını belirtti. Salman, "Teklifimiz kabul edilmesi durumunda, öğrenci kontenjanımız 2 bin 100'den 4 bin 250'ye ulaşması sağlanacak ve yakın gelecekte toplam öğrenci sayımız 15 binin üzerine çıkarılmış olacak. Ahi Evran Üniversitesi olarak ülkemizin sayılı eğitim ve bilim kurumları arasında yer alarak, genç ve dinamik kadromuzla bir yandan dünyadaki tüm gelişmeleri izleyen, bir yandan da içinde yaşadığı toplumun gerçeklerinden kopmadan sağlam adımlarla yarınlara koşan bir değer oluşturabilmek için kuruluş tarihimizden itibaren çok büyük çaba sarf etmekteyiz" şeklinde konuştu.

Yapılanma programı çerçevesinde bütçe kaynaklarını etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde kullanmaya çalıştıklarını da söyleyen Salman, hesap verilebilir ve mali saydamlığı yansıtacak doğrultuda disiplinli ve etkili bir yapılanma ile harcama politikası uyguladıklarını sözlerine ekledi.

(AD-MSA) 21.06.2008 14:27 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title