Haberler

Ağzına Gaz Bombası İsabet Eden Filistinli, Tedavi İçin Gazze'den Çıkmayı Bekliyor

Güncelleme:

İsrail askerlerinin attığı gaz bombası ağzına isabet eden Filistinli Heysem Ebu Seble, daha kapsamlı bir hastanede tedavi olmak için Gazze'den çıkmayı bekliyor.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde geçen cuma günü düzenlenen barışçıl gösterilerde İsrail askerleri tarafından atılan gaz bombasının ağzına isabet ettiği Heysem Ebu Seble'nin (24) tedavi için tek umudu, Gazze'den çıkabilmek.

SAĞLIK DURUMU CİDDİYETİNİ KORUYOR

Çenesinin bir kısmı kırılan, dişlerinin tamamı dökülen, burnundan nefes alamayan ve konuşma güçlüğü çeken Ebu Seble'nin sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Ebu Seble'nin İsrail askerlerinin attığı gaz kapsülünün ağzına isabet ettiği, göz yaşartıcı ve yakıcı gazın dumanının burnundan, ağzından ve kulaklarından çıktığı o an yaşadığı tarifsiz acı kameralara da yansımıştı.

YÜZÜNDEN 8 SAMTİMLİK KAPSÜL ÇIKARTILDI

Heysem'in halası Teheni Ebu Seble, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeğenine şu ana kadar sadece bir ameliyat yapılabildiğini ve yüzünden 8 santimetrelik gaz kapsülü ile 5 santimetrelik bir kapsül parçasının çıkarıldığını aktardı.

"SEYEHAT İZNİ VERİLMESİ GEREKİYOR"

Yüzünün şakak kısmı ile çenesindeki kırıklar ve dişlerinin olmaması nedeniyle yeğeninin şu anda net bir şekilde konuşamadığını ifade eden Teheni, "Heysem'in eski haline dönebilmesi için özel cerrahi müdahaleler gerekiyor. Ancak ne yazık ki Gazze'deki imkanlar bu tür cerrahi müdahaleler için elverişli değil. Heysem'in, Gazze dışında bir ülkede tedavi olması lazım. Bunun için de seyahat izni verilmesi gerekiyor." dedi.

"O AN HİSSETTİĞİ ACIYI..."

Teheni, sosyal paylaşım sitelerinde yeğeninin vurulduğu ana ilişkin görüntüleri izlediğinde gördüklerine inanamadığını belirterek, "Heysem sağlığına kavuşsa bile bu görüntüler yürekleri dağlamaya devam edecek. Heysem'in ağzına gaz kapsülü isabet ettiği o an hissettiği acıyı tahayyül edebilmemiz mümkün değil." diye konuştu.

Gazze ablukasının kaldırılması ve 1948'de zorla çıkarıldıkları topraklarına geri dönme taleplerini dile getirmek için Gazze'nin sınır bölgelerinde barışçıl gösteriler düzenleyen sivillere karşı İsrail'in uyguladığı vahşeti kınayan Teheni, "Bu vahşet, Heysem'i bayram sevincinden mahrum bırakarak, sessizliğe mahkum etti." ifadesini kullandı.

TEDAVİ İÇİN GAZZE'DEN ÇIKMASI ŞART

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra da Filistinli gencin, Gazze Şeridi'ndeki hastanelerde bulunmayan daha üst düzey tedavi ve cerrahi müdahaleye ihtiyaç duyduğunu belirterek "Heysem'in çene, şakak ve dişleri için özel cerrahi müdahaleler gerekiyor. Bunun için de acilen bölgeden çıkması lazım." dedi.

Kudra ayrıca Heysem Ebu Selbe'nin eski konuşma yetisine kavuşabilmesi için bir dizi özel eğitim ve rehabilitasyona ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Gazze Han 3.Sayfa Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (11)

HÜLYA:

Türkiyeye gelsin. zaten çoğu filistinli burada tedavi oldu. .

8
3
yanıtYanıtla
t.c turk:

osmanli yi suriyeyiler filistinliler obur araplar bizi fransislara ingilizlere bir ulup sirtimizdan vurdular bizim yonetimmmmde bunlara kucak aciip turkiyeye aldilar

4
6
yanıtYanıtla
Baba meraba:

O gaz bombasını türk askeri atmış olsaydı dünyada kıyamet kopmuştu israil askeri atınca kimseden çıt yok

5
1
yanıtYanıtla
Ase:

Zamanında dedelerinin Osmanlıya yaptığı yanlışın faturasını bugün torunları çekiyor..

3
2
yanıtYanıtla
Refakatçı:

Gidin hastanelerdeki rezil durumu bir görün.bir emar 45 günde sonuçlandı.ayrintili idrar ve kan tahlili yapılacak kit olmadığı için yapılamıyor.ustelik üniversite eğitim araştırma hastanesi..toz pembe yutturulanlari gidin görün.her şey yeni mezun asistanlara yüklenmiş.onlarda ayda 8_10 nöbet tutuyor,ayda 350 saat üzerinde çalışıyor ve yetersizler.bu ülkede Allah kimseyi hastaneye muhtaç etmesin.

4
1
yanıtYanıtla
YÜSRA:

hayatımda senin kadar aptal bir insan görmedim numbia isimli mal !

yanıt1
yanıt1
haber:

allah kimin yanında yer alıyor?

4
0
yanıtYanıtla
KOKO:

kafir israil sonun yakındır

3
0
yanıtYanıtla
OKU:

Açın az tarih okuyun. Araştırın resmi dökümanlara göz atın. Meydanlarda üç beş kişi bir şey dedi diye bir şeylerin peşinden koşmayın. İnsanları hayvanlardan ayıran düşünme yetisidir. Hayvan olmamak için oku. Birisi bir şey dedi diye doğru kabul etmeyin. Karşı tarafı da dinleyin. Saldırmayın hemen millete. Karşı tarafın da görüşlerini araştırın.

1
1
yanıtYanıtla
Türk vatandaşı:

Bu gazzemi filistinmi nedir burayı yönetenler nerde takım elbiseli ler nerde bu çocukları sokağa atıyor kendileri nerde saklanıyor gerçi seçim bile olmayan yerde adalet mi olur

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title