Haberler

Ağrılı Nusret Hoca Vefat Etti

Güncelleme:

Bediüzzaman Said Nursi'nin son öğrencilerinden 92 yaşındaki Ağrılı Nusret Hoca hayatını kaybetti.

Bediüzzaman Said Nursi'nin son öğrencilerinden 92 yaşındaki Ağrılı Nusret Hoca hayatını kaybetti.

Uzun süredir Erzurum'da tedavi gören ve Bediüzzaman Said Nursi'nin yaşayan son öğrencilerinden olan Nusret Hoca bugün vefat etti. Bediüzzaman Said Nursi ile 3 defa görüştüğünü söyleyen Nusret Hoca, 3 ziyaretini de Emirdağ'dayken yaptığını ifade etmişti.

Nusret Hoca'nın cenazesi 29 Ocak Pazartesi günü ikindi namazını müteakiben Ağrı merkezde defnedilecek.

Nusret Hocaefendi, Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri ile üç defa görüşmesini şu şekilde anlatmıştı:

Üstad Hazretlerine üç ziyaretim vardır. Üçünü de Üstad Emirdağ'da iken yaptım. O zaman Ankara'da askerlik yapıyordum. Tuna apartmanı zemin katında iki adet teksir makinesi vardi. Birisi Tâhîri ağabeye, diğeri Âtıf Ural'a aiddi. Demokrat hükümetinin o zamanki dâhiliye vekili Namık Gedik çok zâlimane hareket edip kitapları mahkemesiz müsadere ederek imha ediyordu. Kitaplar Eskişehire Üstadın tashihine ancak askerlerin bavullarında gidiyordu. Pilot Ahmet Yüzbaşı ile Pilot Başgedikli Nûri, ikisi de askerî pilot o zaman, kitapları biz askerlere veriyor Üstada götürüyorduk. İlk ziyaretim böyle kitap götürerek oldu.

AĞRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Erzurum Ağrı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title