Haberler

Ağrı Vali Vekili Güven: ´Ağrı Dağı, Dünyanın İnanç Merkezi O

Nuh'un Gemisine Ait Kalıntıların Ağrı Dağının 4 Bin Metresinde Bulunduğu Yolundaki Hong Kong'da Yapılan Açıklamalarda Hazır Bulunan Ağrı Vali Vekili Murat Güven, "ağrı Dağı'nın Dünya İnanç Merkezi Haline Gelmesi ve Milyonlarca Turisti Buraya Çekmek Temel Amacımızdır" Dedi.

Nuh'un Gemisine ait kalıntıların Ağrı Dağının 4 bin metresinde bulunduğu yolundaki Hong Kong'da yapılan açıklamalarda hazır bulunan Ağrı Vali Vekili Murat Güven, "Ağrı Dağı'nın dünya inanç merkezi haline gelmesi ve milyonlarca turisti buraya çekmek temel amacımızdır" dedi.

Kültür Turizm İl Müdürü Muhsin Bulut ve Doğubeyazıt Arama Kurtarma Derneği Başkanı Ahmet Ertuğrul'la birlikte Hong Kong'a giden ve bugün Ağrı'ya dönerek Vali Mehmet Çetin'in emekliye ayrılması nedeniyle Vali Vekili koltuğuna oturan Murat Güven, yazılı bir açıklama yaptı. Valilik olarak değişik zamanlarda Ağrı'nın tanıtımı ve bölgemizin turizme kazandırması için çalışmalar yaptıklarına işaret eden Güven, Ağrı Dağı ve Nuh'un Gemisi ile ilgili Ağrı'da ikisi Uluslararası olmak üzere üç sempozyum ve iki de basın toplantısı yaptıklarını bildirdi. Önümüzdeki Ekim ayında Ağrı'da 3'üncü Uluslararası Ağrı Dağı ve Nuh'un Gemisi Sempozyumu düzenleyeceklerine dikkati çeken Vali Vekili Murat Güven şunları söyledi:

"2009 yılı sonunda Ağrılı ve Hong Konglu dağcılardan oluşan bir dağcılık ekibinin tesadüfi olarak Ağrı Dağı'nın 4 bin metre civarında buldukları buluntu bizi de heyecanlandırmıştır. Ağrı Dağına yasal izinler alınarak yapılan bu tırmanışta herhangi bir arkeolojik kazı yapılmamıştır. Bu buluntuya dair çalışmalar Bakanlıklarımız koordinesiyle başlanacaktır. Hali hazırda herhangi bir kazının yapılmadığı bu buluntu ülkemiz inanç turizmi noktasında çok ciddi bir adımdır. Ağrı Dağı'nın dünya inanç merkezi haline gelmesi ve milyonlarca turisti buraya çekmek temel amacımızdır. Çin'deki büyük turizm potansiyeli de düşünülerek Hong Kong ve Pekin'de yapılan çalışmalara devamına Ağrı, Doğubayazıt, Antalya, İstanbul gibi merkezlerin yanı sıra tanıtım çalışmalarımız dünyanın değişik önemli merkezlerinde yapılacaktır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title