Haberler

Ağrı: Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Ağrı'da...(1)

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Merkezi tarafından görevinden alınan AK Parti Ağrı İl Başkanı Kemal Yıldırım'ı işyerinde ziyaret ederek parti binasına getirdi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Merkezi tarafından görevinden alınan AK Parti Ağrı İl Başkanı Kemal Yıldırım'ı işyerinde ziyaret ederek parti binasına getirdi.

Bir dizi inceleme ve temasta bulunmak üzere öğle saatlerinde Ağrı'ya gelen Bakan Yıldırım, ilk olarak Ağrı Valiliği'ni ziyaret etti. Burada Ağrı Valisi Halil İbrahim Akpınar'dan ilin sorunları hakkında bilgi alan Bakan Yıldırım, daha sonra hükümetin yaptığı çalışmaları anlattı. Ağrı'da özellikle kış aylarında uçakların hava muhalefeti nedeniyle iniş yapamadığını, önümüzdeki yıl yapacakları çalışmalarla bu sorunun ortadan kalkacağını belirten Yıldırım, "Artık hava muhalefeti yüzünden uçağın kalkamaması veya inememesi gibi bir durum olmayacak. Bu da otomotikman sefer sayılarının ve yolcu sayılarının artmasına neden olacaktır" dedi.

Köylerde yolsuz ve susuz köy kalmayacağını da değinen Bakan Binali Yıldırım "Yol medeniyettir diyoruz. Biz de Cumhuriyet'in 83. yılında köylerimizde yolu ve suyu olamayan yer olmasını istemiyoruz. Bu temel insanlık ihtiyacının gündemden kalkmasını istiyoruz. Bu sene ve gelecek sene aynı şekilde kaynaklar gelecek tüm köy yollarımız olacak ve evlere şebeke suyu verilecek" dedi.

Öğleden sonra terör örgütü PKK/KONGRAGEL örgütü tarafından patlatılan Botaş Doğalgaz Boru Hattı bölgesinde incelemelerde bulunacağını belirten Bakan Yıldırım, bu ülke halkının teröre prim vermeyeceğini söyledi. Ülkeyi ve Doğu bölgesini gezdiğini terör konusunda tüm halkın adeta kenetlendiğini belirten Yıldırım "Ülkenin birlik ve beraberliği teröre karşı eskisinden çok daha fazla birlikte hareket ettiğini görmekten çok büyük mutluluk duydum. İnsanlar teröre prim vermiyor. Bu ülkenin birlik ve beraberliğinin bozulması yönündeki her türlü faaliyeti lanetliyor ve bunun karşısında çok güzel bir duruş sergiliyor buda bizi mutlu ediyor. Dolayısıyla bu gibi faaliyetlerde bulunanların umutsuz bir yolda oldukları bir kez daha teyit edilmiş oldu. Bunlar bu büyük devleti yüzyıllardan beri gelenekli devletimize bir şey yapamazlar. Olsa olsa biraz bizi meşgul edecekler biraz kaynaklarımızı burda harcayacağız ama neticede yaptıklarının altına kalacaklar. Bunda bir sıkıntı yok" dedi.

Bakan Yıldırım konuşmasının ardından valilik anı defterini imzalarken, Ağrı Valisi Halil İbrahim Akpınar günün anısına Bakan Yıldırım'a valilik adına yapılan porselen tabak ve Ağrı halısı hediye etti.

Valilik ziyaretinin ardından Ağrı Belediyesi'ni ziyaret eden ve Başkan Ekrem Aktaş'tan brifing alan Bakan Yıldırım, belediye çıkışında programında bulunmamasına rağmen geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Merkezi tarafından görevden alınan İl Başkanı Kemal Yıldırım'ı ziyaret etti. Kemal Yıldırım'ın iş yerine giden ve burada kendisiyle görüşen Bakan Yıldırım, soyadı benzerliği ile ilgili olarak, "Türkiye'de 11 milyon Yıldırım soyadı var. Hepsi de belli bir noktadan sonra tabiki akraba" dedi. Kemal Yıldırım'a beraberce AK Parti İl Başkanlığı binasına gitme teklifinde bulunan Bakan Binali Yıldırım, özel görüşme ısrarı üzerine Kemal Yıldırım'a ait eve geçerek Yıldırım ile özel olarak görüştü. Daha sonra Kemal Yıldırım'ı da yanına alan Binali Yıldırım, AK Parti İl Başkanlığı binasına gelerek eski ve yeni başkanları bir araya getirdi. Toplatından basının görüntü almasına izin verilmezken, Bakan Binali Yıldırım'ın Ağrı'da il başkanlığı yüzünden başlayan sürtüşmenin bitmesini istediği öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title