Haberler

Ağrı'daki Terör Saldırısı

MAZLUMDER üyeleri, terör saldırısının yaşandığı Ağrı'nın Diyadin ilçesi Yukarıtütek köyünde incelemelerde bulundu.

MAZLUMDER üyeleri, terör saldırısının yaşandığı Ağrı'nın Diyadin ilçesi Yukarıtütek köyünde incelemelerde bulundu.

İstanbul Şubesi Denetim Kurulu Üyesi Cüneyt Sarıyaşar, MAZLUMDER Ağrı Şubesi'nde, yaptığı açıklamada, Diyadin ilçesine bağlı Yukarıtütek köyü kırsalında yaşanan olayları yerinde incelemek ve rapor hazırlanması için oluşturulan heyetle 15 Nisan'da bölgeye geldiklerini belirtti.

Sarıyaşar, 11 Nisan'da çıkan çatışmada ölümler ve yaralanmalar olduğunu anımsatarak, "Bununla ilgili olarak farklı kesimlerden farklı açıklamalar yapılmış ve olayın özellikle çözüm sürecine yönelik ciddi kaygıların oluşmasına sebep olduğu görülmüştür" dedi.

MAZLUMDER Genel Merkezi olarak olayın mahallinde incelemeler yaptıklarını vurgulayan Sarıyaşar, şöyle konuştu:

"İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Muş, Van ve Ağrı illeri MAZLUMDER şube temsilcilerinden oluşan heyet, il, ilçe ve olay mahallinde inceleme ve görüşmeler yapmıştır. Tanıklar ve olay mahalli incelemeleri göstermiştir ki komuoyuna yansıyan her yönlü değerlendirmeler ağırlıklı olarak algı içerikli olup hakikatin bütününü yansıtmamaktadır. Heyetimizce aldığımız görüntü, kayıt ve özelikle olay yeri bilgileri hakikatin şahitliği gereği hassasiyetle bir rapora dönüştürülmesi zaman alacağından bugün Ağrı'da çalışmamızla ilgili bu bilgilendirmeye gerek duyulmuştur. Ağrı ili ve Diyadin ilçesinde mülki amirler, yerel yöneticiler, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirilmiş, özellikle Diyadin ilçesinde ve Yukarıtütek köyünde olaya tanıklık eden şahıslarla görüşülmüştür. Ayrıca olay yerinde gerekli irdeleme ve incelemeler yapılmıştır."

Sarıyaşar, "Sivil unsurlar olaya nerede ve ne zaman müdahil olmuştur? Herkesçe ifade edilen çadır, aslında olay mahallinin tam olarak neresindedir? Resmi makamların halkın güvenliğini sağlama sorumluluğu ile gerçekleşen operasyonun zamanlama ve yöntemi ne kadar örtüşmüştür? Bu ve benzeri sorular, çatışmanın yapıldığı arazi koşulları ve çatışan tarafların mevzilendikleri noktalar incelendiğinde, toplumda var olan bilgilerin gerçeklerle ne kadar örtüştüğü ve aslında hakikatin bu detaylarda gizli olduğu görülecektir" ifadelerini kullandı.

Hakikatin ancak olgularla ortaya çıkacağını dile getiren Sarıyaşar, "Buna adil bir şahitlik zarureti raporumuzun en önemli gayesi olup heyetimizde var olan bilgilerin detaylarını kamuoyu ile en yakın zamanda paylaşacağımızı saygıyla duyururuz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Diyadin Ağrı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title