Haberler

Ağrı Dağı Korhan Şenlikleri Sona Erdi

Ağrı Dağı Korhan Şenlikleri Sona Erdi. Festivale Katılan Türkiye Gazetesi Köşe Yazarlarından Rahim Er, Şenlikleri Çok Beğendiğini Belirterek, Şenliklerin Gelecek Yıllarda Panayıra Dönüşmesi Konusunda Üzerine Düşeni Yapmaya Hazır Olduğunu Söyledi.

Ağrı Dağı Korhan Şenlikleri sona erdi. Festivale katılan Türkiye Gazetesi köşe yazarlarından Rahim Er, şenlikleri çok beğendiğini belirterek, şenliklerin gelecek yıllarda panayıra dönüşmesi konusunda üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Sabah saatlerinden itibaren Korhan Yaylası'na çıkan vatandaşlar hem piknik yaptı, hem de gün boyu süren etkinliklerle eğlenceli saatler geçirdi. Günün en çok ilgi gören etkinliklerinden biri yamaç paraşütçülerinin atlayışları oldu. Kurulan çadırlarda misafirperverliklerini sergileyen köylüler; Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, Iğdır Milletvekili Yücel Artantaş, 5. Hudut ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Levent Çolak, Belediye Başkanı Nurettin Aras, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Nuri

Erkan ve ilin diğer yetkilileri tarafından ziyaret edildi. Programda daha sonra Erzurum'dan gelen cirit takımları gösterilerini sundu. Türk Cumhuriyetleri'nden gelen folklor ekiplerinin gösterileri de izleyenleri büyüledi. Azerbaycan, Nahcıvan, Kazakistan, Türkmenistan, Doğu Türkistan ve Tacikistan'dan gelen folklor gruplarının gösterileri ile Türk dünyasında birlik mesajı verildi. Birbirinden güzel oyunların sahnelendiği folklor gösterilerine zaman zaman Iğdırlı gençler tempo tutarak, eşlik etti.

"Türk dünyasının birliğinin temelinin bugün Korhan'dan atılacağını ümit ediyorum" diyen Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, Ağrı'nın turistik özelliklerinden bahsettiği konuşmasında, "Ağrı Dağı görülmeye ve gezilmeye değer bir yer. Turizmcilerimiz buraya yatırım yapsın. Iğdırlılar olarak onlara her zaman yardımcı olmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Nurettin Aras da, şenlikleri düzenleyen Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı'ya ve şenlikler için uzaktan ve yakından gelen vatandaşlara teşekkür etti.

Festival, sanatçı Lara'nın okuduğu birbirinden güzel şarkılarla devam etti. Sahnede şov yapan Lara, izleyenleri coşturdu.

Etkinlik, Çoban Ali konseriyle devam ederken, yağmur yağışının başlaması nedeniyle TRT sanatçılarının ve Grup Laçin'in konseri, belediye önündeki Zübeyde Hanım Bulvarı'nda yapılmak üzere akşam saatlerine ertelendi.

Sağlık ve güvenlik önlemlerinde titiz davranılan festival boyunca yöresel kıyafetler giyen vatandaşlar, el işlerini kurulan çadırlarda sergiledi.

(İA-İRT-Y-GS)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title