Haberler

Ağrı'da Yangın ve Deprem Tatbikatı

Ağrı İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü tarafından, Devlet Hastanesi ve Ağrı Şemsi Türkmen Anadolu Lisesi'nde deprem, arama-kurtarma ve yangın tatbikat yapıldı.

Hastane bahçesindeki tatbikatta, senaryo gereği, merkez üssü Ağrı olan 6,1 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Ağrı Devlet Hastanesi üçüncü katında enkaz altında kalan bir kişi, sıkıştığı yerden UMKE ve AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı. Yaralılar, daha sonra ambulanslarla en yakın sağlık birimlerine nakledildi.

Ayrıca, AFAD ve itfaiye ekiplerince hastanenin üçüncü katında mahsur kalan bir yaralı, itfaiye merdiveni ile tahliye edildi, itfaiye ekipleri söndürme çalışması yaptı.

Ağrı Şemsi Türkmen Anadolu Lisesi'nde ise, AFAD'a bağlı personeller tarafından sınıflarda öğrencilere deprem konusunda bilgiler verilerek, deprem sırasında sınıflarında yapılması gerekenler uygulamalı olarak gösterildi.

Daha sonra binaların tahliyeleri konusunda tatbikatlar yapıldı.

Tatbikat, öğrenci ve idarecilere deprem ve diğer afetler konusunda bilgilerin yer aldığı broşürlerde dağıtılmasının ardından eğitim sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Ağrı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title