Haberler

Ağrı'da TÜBİTAK Başarısı

Konu hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Turan,"16 Ekim 2017 tarihinde başvuruları başlayan 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları için il genelinde 9 Ekim 2017 tarihinden 20 Ekim 2017 tarihine kadar bilgilendirme toplantıları yapılarak Bilim Fuarları tanıtıldı. Bu süreçte başvuruların nasıl yapılacağı, hazırlıkların nasıl başlatılması gerektiği ve sistem tanıtımları yapıldı. Toplantılardan sonra ARGE tarafından okullar bölgelere ayrılarak her bölge için bir sorumlu belirlenip Bilim Fuarlarının yürütücüleriyle birebir iletişime geçildi. Başvuru süresi boyunca yürütücülerimizle birebir iletişim sağlayarak yaşanan sorunlara anında müdahale edildi. Talep eden okullar için okul ziyaretlerine gidilip çalışmalar yerinde izlenip sorunlar dinlendi ve çözümler üretildi. Başvuru süresi boyunca TÜBİTAK ARGE birimi temsilcilerimizle birebir iletişime geçerek revize istenen yada reddedilen projeler hakkında görüşüp fuar yürütücülerine geri dönüşler sağlayarak projelerin revize edilmelerini sağladı.1 Aralık 2017 de sistem girişlerinin sonlanmasının ardından ilimizde heyecanlı bir bekleyiş başladı. 25 Aralık 2017 tarihine kadar TÜBİTAK değerlendirmeleri tamamlayıp sonuçlar açıklandığında il genelinde yapılan 216 başvurumuzun 204 ünün kabul edildiği duyuruldu.

Önceki seneler ile kıyaslandığı zaman il genelinde ARGE birimi olarak %95 başarıya ulaştığımız belirlendi. Bununla beraber 8 ilçemizden yapılan başvurularda Hamur ve Taşlıçay ilçelerimiz yapılan tüm başvuruların kabul görmesiyle %100 başarıya ulaşmıştır. TÜBİTAK tarafından belirlenen eğitim bölgeleri proje sayısı sınırı 5 ve 6. hizmet alanındaki okullarımız için en az 10 diğer bölgeler için en az 20 olarak belirlenmişken il genelinde pek çok okulumuz bu sınır sayısının üstünde başvuru yaparak yine bu sınırın üzerinde proje kabulü sayısına ulaşmıştır"dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title