Haberler

Ağrı'da Terör ve Asayiş Uygulamaları

Ağrı'da, Emniyet Müdürlüğü ekiplerince geçen ay FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 16 kişiden 2'si, PKK/KCK'ya yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 72 şüpheliden 14'ü tutuklandı.

Ağrı'da, Emniyet Müdürlüğü ekiplerince geçen ay FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 16 kişiden 2'si, PKK/KCK'ya yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 72 şüpheliden 14'ü tutuklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin temmuz ayı içerisinde, FETÖ/PDY terör örgütü, PKK/KCK silahlı terör örgütü, sigara ve uyuşturucu ile mücadele suçlarına yönelik operasyonlarına yer verildi.

Açıklamada, FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik çalışmalarda, terör örgütünün öğretmen, akademisyen ve sivil yapılanmasında yer alan 16 şüpheliden 2'sinin tutuklandığı, 14'ünün ise etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak adli kontrol şartıyla serbest kaldığı ifade edildi.

PKK/KCK'ya yönelik operasyonlarda 14 şüpheli tutuklandı

PKK/KCK silahlı terör örgütüne yönelik çalışmalarda ise il merkezi ve ilçelerinde 72 şüphelinin yakalandığı aktarılan açıklamada, şüphelilerden 18'inin emniyet ve savcılık ifadelerinin ardından, 40'ının ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldığı, 14'ünün de tutuklandığı kaydedildi.

Düzenlenen operasyonlarda, şüphelilerle birlikte 9 adet av tüfeği, 13 adet av tüfeği fişeği, bir adet kuru sıkı tabanca, 161 adet fişek, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildiği aktarıldı.

Uyuşturucu madde satan, alan ve nakleden şahıslara yönelik çalışmalarda adli makamlara sevk edilen 2 kişinin tutuklandığına dikkat çekildi.

Şahıslarla birlikte 22 kilo 72 gram eroin ele geçirildiğine yer verilen açıklamada, daha önce uyuşturucu ticareti yapma suçundan kesinleşmiş cezaları bulunan firari 4 kişinin ise yakalandığı kaydedildi.

143 bin 190 paket sigara ele geçirildi

Bu yıl yasa dışı tütün mamulleri ticaretini önlemeye yönelik yapılan çalışmaların da aktarıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kaçakçılık suçları ile mücadele kapsamında, gümrük kaçağı olan 143 bin 190 paket sigara, 8 bin 769 litre akaryakıt, 84 adet cep telefonu, 24 adet sahte belge, 40 adet içki ele geçirilmiştir, suçlarda kullanılan 11 araca el konulmuş, 68 şahsa işlem yapılarak dosyaları adli makamlara sevk edilmiştir. 9 şahıs adli makamlarca tutuklanırken, 14 şahıs adli kontrol şartıyla, 45 şahıs ise işlemlerinin ardından serbest kalmıştır. Firari konumdaki 2 şahsın yakalanması için çalışmalar devam etmektedir."

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title