Haberler

Ağrı'da Salgın Hastalık İddiası

Ağrı'da, salgın hastalık sebebiyle çok sayıda çocuğun hastaneye müracaat ettiği, çevre illere sevk edildiği ve eczanelerde de yoğunluk oluştuğu iddiasının gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Ağrı'da, salgın hastalık sebebiyle çok sayıda çocuğun hastaneye müracaat ettiği, çevre illere sevk edildiği ve eczanelerde de yoğunluk oluştuğu iddiasının gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, basında yer alan " Ağrı'da salgın, çok sayıda hasta Erzurum'a sevk ediliyor" başlıklı bir haberde, Ağrı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde mide bulantısı ve yüksek ateş şikayetleriyle çok fazla çocuk hastanın bulunduğu, ülke dışından gelen göçmenlerden bulaşan virüs yüzünden çevre illere fazla sayıda hasta sevk edildiği ve ilaç almak isteyenlerin eczanelerde saat 04.00'a kadar kuyruk oluşturduğu iddialarına yer verildiği hatırlatıldı.

Bu iddialara ilişkin İl Sağlık Müdürlüğü, hastane yönetimi ile hastanenin nöbetçi çocuk sağlığı ve hastalıkları hekimiyle değerlendirmelerde bulunulduğu aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Değerlendirmelerde mide bulantısı, kusma ve ateş şikayetiyle çok fazla çocuğun hastaneye gelmediği, muayeneye gelen çocuklarda basit üst solunum yolu enfeksiyonları görülmüş, genel muayene bulgularının burun akıntısı, halsizlik ve boğaz ağrısı olduğu görülmüştür. Salgının ülke dışından gelen göçmenlerden olduğuna dair bilgi gerçeği yansıtmamakta olup Aralık 2017'de çocuk acile müracaat eden yabancı uyruklu hasta sayısı sadece 17'dir."

Açıklamada, söz konusu hastaneden 2016 yılında üst solunum yolu hastalığı sebebiyle 2 hasta, 2017'de ise 3 hastanın çevre illere sevk edildiğine işaret edilerek şunlar kaydedildi:

"Salgın sebebiyle çevre illere fazla sayıda sevkin yapıldığı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Ayrıca üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle ile hastanemize müracaatta bulunan çocuk hasta sayısını mevsim normallerindedir. Nöbetçi eczanelerde de herhangi bir yoğunluğun olmadığı bilgisine ulaşılmıştır."

Kaynak: AA / Sağlık

Erzurum Ağrı Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title