Haberler

Ağrı'da Regaip Kandili Merkez Camide Kutlandı

İslam dininde üç ayların müjdecisi olarak bilinen Regaip Kandili vesilesiyle Ağrı Merkez Camide Mevlit okutuldu.

İslam dininde üç ayların müjdecisi olarak bilinen Regaip Kandili vesilesiyle Ağrı Merkez Camide Mevlit okutuldu.

Vatandaşlar kutsal geceyi idrak edebilmek için akşam saatlerinden itibaren camilere akın etmeye başladı. İnsanların yoğun ilgi gösterdiği gecede Ağrı Merkez Cami dolup taştı. Camilere gelenlerin kimi Kur'an-ı Kerim okurken, kimisi de namaz kıldı.

Merkez Camide düzenlenen mevlite katılan Ağrı İl Müftüsü İzani Turan, bu gecenin Allah'ın lütuflarını sağanak sağanak yağdırdığı bir gece olduğunu ifade ederek, bu geceyi ibadetle ihya etmenin sevabının çok olduğunu söyledi.

Diğer zamanlarda okunan her Kur'an harfi için on sevap veriliyorsa, Regaip Kandilinde daha da arttığını dile getiren Turan, şunları kaydetti:

"Bütün kandil gecelerinde yapılabilecek ve yapılması gereken önemli bir takım affı mağfirete nail olma, ecri sevap kazanma, manevi terakki kaydetme, bela ve musibetlerden kurtulma ve Allah'ın rızasına ulaşma vesileleri vardır ki, bunlardan bazılarını maddeler halinde kısaca ve toplu olarak yeniden hatırlamakta yarar vardır. Bu gece bu hatırlatmaların yapıldığı bir gecedir. Rabbim dualarımızı kabul buyursun. Günahlarımızı affeylesin." - AĞRI

Kaynak: AA / Yerel

İzani Turan Ağrı Merkez Kandil Dağı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title