Haberler

PKK Adına Mahkeme Kuran 5 Kişi Tutuklandı

Güncelleme:

Ağrı'da PKK adına sözde mahkeme kuran 5 kişi tutuklandı. HDP ve BDP il teşkilatları ise adliye önünde oturma eylemi yaptı.

Ağrı'da PKK adına sözde mahkeme kuran 5 kişi tutuklandı. Tutuklamanın ardından HDP ve DBP il teşkilatları adliye önünde oturma eylemi yaparak kararı protesto etti.

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTI

Cumhuriyet Başsavcılığı 2 Nisan günü internet sitesinden yaptığı açıklamada hukuki uyuşmazlıklara ilişkin bir kısım vatandaşların, PKK terör örgütü tarafından oluşturulan sözde adalet komisyonlarınca çağırıldığı, bu çağrıya uymayanların baskı ve tehdide uğradıklarına ilişkin duyum ve ihbar üzerine başlatılan adli soruşturma kapsamında 5 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

"HALK ARASINDAKİ BARIŞI SAĞLAMAYA ÇALIŞTILAR"

Gözaltına alınan N.A., H.Ö., H.G., O.A., ve İ.T. bugün çıkarıldıkları nöbetçi mahkemede tutuklanarak Ağrı M Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. DBP ve HDP İl teşkilatları tutuklamaların ardından adliye önünde 5 dakikalık oturma eylemi yaptı. DBP İl Başkanı Necmettin Efe, tutuklamaların siyasi bir karar olduğunu iddia ederek kararı protesto ettiklerini bildirdi. Tutuklanan N.A.'nın savunmasını üstlenen Baro Başkanı Ali Artuk ise yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

"Tutuklanan şahıslar tamamen toplumsal rolleri gereği kan davası ve halk arasındaki barışı sağlamaya yönelik çalışmalar yapmıştır. Başta müvekkilim N.A. olmak üzere, Şüpheliler H.Ö, H.G, O.A, İ.T. silahlı terör örgütü kurma ve yönetme anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs ve devletin birliğini bütünlüğünü bozma suçlarından tutuklandılar. Bu şahısların tamamı atılı suçlamayı kabul etmediler. Toplumsal rolleri gereği kan davası mevzularını insanı temelde bir yaklaşım ile çözme çabasının devletin birlik ve bütünlüğüne yönelik müdahale olmadığını ifade ederek suçlamaları kabul etmediler. Mahkeme 'tutuklama koşulları' var deyip adı geçen şahısları tutukladı."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Ağrı Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (41)

nedir nedirmobilWeb@haberler.com:

“180 derece donmek“ deyimi tam size gore etekli faşist pkk.

17
3
yanıtYanıtla
T.C.Gaffur Mobil-ANDROID:

Buna neden yorum yapmadınız, bunların hepsini sınır dışı edeceksin gitsin Nerede mahkeme kuracaksa kurşun!

9
5
yanıtYanıtla
sinan06Mobil-ANDROID:

silahlar ne ayak?

12
2
yanıtYanıtla
07Mobil-ANDROID:

Devletin bolunmez butunlugune mudahaledir.faso dedigin adamin yorumuna bile tahamul edemezken mahkeme kuriyorsun.muebbet verilmesi lazim.

12
2
yanıtYanıtla
turkeyMobil-ANDROID:

iDAM ETSINLER BAK BIRDAHA TC NIN ICINDE BIRDAHA BOLE OLAY OLUYOMU ILAHI ADALET

9
5
yanıtYanıtla
fariki..Mobil-ANDROID:

türk adil olmadi birakin belki kürden adalat çikar.

5
7
yanıtYanıtla
BurakMobil-IOS:

Bdp hdp resmen katil insanlar mecliste soz haklari var gozunuzu seveyim anlamiyorum ben bu muhabbeti

5
7
yanıtYanıtla
yagmur:

Müebbeti yapıştırın tc de mahkeme kurmak onlaramı kaldı katil sürüsü

6
5
yanıtYanıtla
çetin kaya:

adamlar baktılar türk adaleti satılmış suçları kendileri yargılıyor aslında her mahalleye lazım bir mahkeme

4
7
yanıtYanıtla
ağrı:

akpnın uyunu ole bişi yok bu tur yalan haber yapan akpnın telikeli oyun artık akp ye oy vermem oy için itraf atma tayıp

7
3
yanıtYanıtla
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title