Haberler

"Ağrı'da Büyük Potansiyel Var"

Güncelleme:

Ağrı Valisi Tekinarslan, "Ağrı hem fiziki açıdan hem de kaynak açısından turizm potansiyeline çok uygun bir ildir."

Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, "Ağrı hem fiziki açıdan hem de kaynak açısından turizm potansiyeline çok uygun bir ildir. Ancak terör sorunu, her şeyi olduğu gibi Ağrı'daki turizm potansiyelinin de önünü kapatıyor" dedi.

Vali Tekinarslan, Doğubayazıt'ta bir otelde düzenlediği basın toplantısında, insanların terör sorunundan dolayı Ağrı ve diğer Doğu Anadolu illerine gelmekten korktuklarını ifade etti.

Ağrı denilince insanların aklına dağ ve kış geldiğini anlatan Tekinarslan, kentin her türlü imkana sahip olduğunu, adım basılamayacak, gitmekte endişe edilecek bir ayakkabı tabanı kadar yeri olmadığını söyledi.

Bunun dışındaki yaklaşımların ise konuya uzak olan insanların yaklaşımı olarak değerlendirdiğini vurgulayan Tekinarslan, bu ülkeyi canı yürekten seven herkesin risk altında olabileceğine dikkati çekerek, "Bu ülkeyi seven bu ülkenin zahmetine de katlanır ve risk altında olabileceğini de bilmelidir. Çünkü bu ülkeyi sevmenin zahmeti vardır. Bu ülkeyi sevmeyen vardır, sevmemesini yönlendirenler vardır. Ancak bu Ağrı gibi illere gitmemek, oraları farklı konumlara sokmak anlamına gelmez" diye konuştu.

Tekinarslan, "Ağrı hem fiziki açıdan hem de kaynak açısından turizm potansiyeline çok uygun bir ildir. Ancak terör sorunu, her şeyi olduğu gibi Ağrı'daki turizm potansiyelinin de önünü kapatıyor. Terör sorununun çözülmesiyle beraber Ağrı'daki turizm potansiyeli de iki katına çıkacak" dedi.

Kentte yapılan çalışmaları da değerlendiren Tekinarslan, sağlıktan spora ulaşımdan eğitime büyük yol katettiklerini ifade ederek, göreve geldiklerinden itibaren insan merkezli olarak hareket etmeye çalıştıklarını söyledi.

Devletin en büyük icraatının vatandaşın halinden memnun, hukukundan emin olduğu bir ortam tesis etmek olduğunu belirten Vali Tekinarslan, konuşmasını şöyle tamamladı:

"İdarenin yaptığı fiziki icraatı elbette çok önemli. Halkın gündelik ihtiyaçlarını giderecek olan sağlık, yol, okul gibi fiziki altyapı yatırımlarının asıl amacı vatandaşın mutluluğunu ve hayat standartlarını artırmaktır. Halinden memnun bir toplum oluşturmak için elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. Vatandaşın halinden memnun hukukundan emin olması lazım ve neyle karşılaşacağını hem kamu hem de yargı mercileri nezdinde bilmesi lazım. Bizim amacımız da vatandaşın huzur ve mutluluğunu sağlamaktır."

Muhabir: Fatma Güven - Selahattin Kaçuru

Yayıncı: Emine Konuk - AĞRI

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Tekinarslan Doğubeyazıt Ağrı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title