Haberler

Ağrı'da "Belediye Dershanesi" Eğitime Başladı

Ağrı Belediyesi tarafından düzenlenen "Belediye Dershanesi" eğitime başladı.

Ağrı Belediye Başkanı Hasan Aslan, dershanede eğitimlerin başlaması dolayısıyla yaptığı açıklamada, ihtiyacı olan öğrencilere ücretsiz dershane hizmeti veren dershanenin geçen yıl yüzde 96 oranında başarı gösterdiğini söyledi.

Bu eğitim-öğretim yılında çıtalarını daha da yükseltmeyi hedeflediklerini belirten Aslan, belediye dershanesinin 3 yıldır hizmet verdiğini ifade etti.

Dershanede 11 öğretmenin 200 öğrenciye hizmet ettiğini dikkati çeken Aslan,

"2011-2012 yılında dershanemizde eğitim gören 140 öğrencinin 120'si üniversiteye yerleşti. Böylelikle dershanemizin başarı seviyesi yüzde 96 oranında arttı. Biz bu çıtayı yüzde yüze çıkartmayı hedefliyoruz. Amacımız içinde okuma hevesi olan ancak dershaneye gidemeyen gençlerimize eğitim kapısını açmaktır" dedi.

Tüm mahalle ve sokakları dolaşarak ihtiyaç sahibi öğrencileri belirlediklerini ifade eden Aslan, vatandaş, öğrenci ve bürokrasi birlikteliğini sağlayarak, iş gücünü yükseltmek gerektiğini söyledi.

Aslan, sınıfları dolaşarak öğrencilere başarılar diledi.

Muhabir: Fatma Güven / Zehra Melek Çat

Yayıncı: Emine Konuk - AĞRI

Kaynak: AA / Yerel

Hasan Aslan Ağrı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title