Haberler

Ağrı Barosu'ndan Cmk'nın Yeni Yönetmeliğine Tepki

Ağrı Barosu Başkanı Timur Demir, 'Ceza Mahkemesi Kanunu (Cmk) Gereğince Müdafi ve Vekillerin Görevlendirmeleri ile Ödenecek Ücretlerin Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin, Savunmanın Onuruna, Bağımsızlığına, Mesleğin Özüne Tamamen Aykırı Bir Düzenleme Olduğunu İleri Sürdü.

Ağrı Barosu Başkanı Timur Demir, 'Ceza Mahkemesi Kanunu (CMK) Gereğince Müdafi ve Vekillerin Görevlendirmeleri ile Ödenecek Ücretlerin Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin, savunmanın onuruna, bağımsızlığına, mesleğin özüne tamamen aykırı bir düzenleme olduğunu ileri sürdü.

Ağrı Adliye Sarayı önünde bir grup avukat ile birlikte basın açıklaması yapan Timur Demir, hazırlanan yönetmeliği sert bir dille eleştirdi. Taslağı hazırlayanların avukatlık mesleği hakkında en ufak bir fikre sahip olmadığını iddia eden Demir, "Yönetmelikle özgürlük, demokrasi ve insan haklarının en temel, olmazsa olmaz şartı olan bağımsız savunma, Adalet Bakanlığı ve memurları tarafından kuşatma altına alınmak istenmiştir. Düzenleme avukatlık mesleğini tanımamak, hiçe saymak anlamına gelmektedir" dedi.

Taslak yönetmeliğinin 12. maddesi ile baroların CMK hizmetlerinin yürütülmesi için düzenlemeler yapıldığını, ancak bunun yetersiz olduğunu ifade eden Baro Başkanı Timur Demir, "Ağrı Barosu'nu örnek alarak hesap yapacak olursak aylık yalnızca 750 YTL ödeme yapılacaktır. Ağrı Barosu'nda hizmetin devamı için aylık personel, telefon, temizlik, kırtasiye ve teknik servis giderlerinin toplamı 5 bin 539 YTL'yi aşmaktadır. Taslak yönetmenlik düzenlemesi uyarınca yapılan hesaba göre öngörülen parayla bu hizmetin devam ettirilmesi söz konusu değildir" diye konuştu.

Okunan basın bildirisinin ardından avukatlar sessiz bir şekilde dağıldı.

(AG-MET-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title