Haberler

Ağrı: Bakan Yıldırım Ağrı'da...(2)

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ağrı'da bir dönem dedelerinin yaşadığı Toprakkale Köyü'nü ziyaret ederek köylülerle sohbet etti.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ağrı'da bir dönem dedelerinin yaşadığı Toprakkale Köyü'nü ziyaret ederek köylülerle sohbet etti.

Ağrı Valiliği, Ağrı Belediyesi ve AK Parti Ağrı İl Başkanlığı ziyaretinin ardından sivil toplum örgütleri ile biraraya gelen Bakan Binali Yıldırım, daha sonra Telekom tarafından yapılan ilköğretim okulunun inşaatını gezdi. Aniden bastıran yağmura hazırlıksız yakalanan bakanın imdadına, Ağrı Valisi Halil İbrahim Akpınar yetişti. Aracındaki şemsiyeyi isteyen Vali Akpınar, Bakan Yıldırım'a eşlik ederek ıslanmamasını sağladı. İnşaatı gezen ve yetkililerden bilgiler alan Bakan Binali Yıldırım, daha sonra Ağrı'nın Eleşkirt İlçesi'ne bağlı İkizgeçe Köyü'nü ziyaret ederek Eleşkirt Kaymakamlığı ve köylülerin desteği ile yapılan kütüphane inşaatını kontrol etti. Köylülerin bilgisayar isteğine olumlu yanıt veren Bakan Yıldırım, inşaatın sona ermesinin ardından kurulacak olan kütüphaneye bilgisayar göndereceğini söyledi.

İkizgeçe Köyü'nde köylülerle sohbet eden Bakan Yıldırım, daha sonra bir dönem kendi dedelerinin yaşadığı Toprakkale Köyü'ne geçti. Burada köy muhtarı ve köylüler ile biraraya gelen Bakan Yıldırım, köyün tarihçesi hakkında bilgiler aldı. Çocuklara şeker dağıtan ve oldukça neşeli olduğu gözlenen Bakan Yıldırım, tarihi Toprakkale Camii'ni gezerek onarım çalışmaları için söz verdi. Bakan Yıldırım ve beraberindeki heyet, köylülerin sorunlarını dinledikten sonra Ağrı il merkezine geri döndü.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın geceyi Ağrı'da geçirdikten sonra yarın sabah saatlerinde Iğdır'a hareket etmesi bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title