Haberler

Agos Gazetesine Taziye Ziyaretleri Sürüyor

Uğradığı Silahlı Saldırıda Öldürülen Hrant Dink'in Genel Yayın Yönetmenliğini Yaptığı Agos Gazetesi'ne Taziye Ziyaretinde Bulundu.

Uğradığı silahlı saldırıda öldürülen Hrant Dink'in Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı Agos Gazetesi'ne taziye ziyaretinde bulundu.

İstanbul Barosu Başkanı Kazım Kolcuoğlu, Şişli'deki Agos Gazetesi'ne gerçekleştirdiği ziyaretin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ''Türkiye'de tetikçilerin görevlerini devam ettirdiklerini görüyoruz. Bu tetikçilerin arka planındaki organizasyonlar ortaya konmadığı sürece bunların devam edeceğini düşünüyoruz'' dedi.

Kolcuoğlu, bir basın mensubunun, ''Zanlının 17 yaşında olması ne gibi bir avantaj sağlayacak?'' şeklindeki sorusu üzerine, şunları söyledi:

''Biliyorsunuz, 18 yaşına kadar olan kişiler küçük muamelesi görüyor. Hem uluslararası sözleşmelere hem de ceza yasamıza göre buradaki ceza indiriminden yararlanmak da onlar için bir çıkar yol gibi görünüyor. Cezalarda önemli indirimler var. Yani ağırlaştırılmış müebbet hapis, 18-24 yıl arası, müebbet de 12-15 yıl arası öngörülmüştür.''

Ziyareti sırasında Dink'in avukatıyla görüştüğünü ifade eden Kolcuoğlu, ''Dün gece tatbikat yapıldı. Gece saat 23.00'te barodan sanık için avukat istendi. Avukat görevlendirildi. Hepimizin amacı, tetikçinin arkasındaki organizasyonlara ulaşmak. Bunun için hepimiz elimizden gelen gayreti göstereceğiz'' dedi.

Kolcuoğlu, Hrant Dink'in avukatlarının tatbikatın tekrarlanmasını istediklerinin hatırlatılması üzerine de, ''Tekrarlanabilir. Usul açısından yapılması gereken işlemler varsa, bunların tamamlanması bakımından yerine getirilir'' diye konuştu.

Yazar Yaşar Kemal de öldürülen gazeteci Hrant Dink'in genel yayın yönetmeni olduğu Agos gazetesine taziye ziyaretinde bulundu.

Yaşar Kemal, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, kendisi 4 yaşındayken babasının da bir camide öldürüldüğünü hatırlatarak, şunları söyledi:

''Bu yüzden çok yakınım birisini kaybetmiş kadar büyük bir üzüntü duyuyorum. Onun için bu ölümlere dayanamıyorum. Ölümlerin, savaşın çok aleyhindeyim. Öldürene de, öldürtene de göz yuman insan değildir. İnsanlık bunu bu şekilde düşünseydi şimdiye kadar ölümler ortadan kalkardı.''

Hrant Dink'in yalnızca bir Ermeni olarak tanımlanmasına karşı çıkan Kemal, onun ''insan'' kimliğinin unutulmaması gerektiği ifade etti.

Dink'in, kötü insanların da iyi olabileceğine inandığını belirten Kemal, ayrıca ''müthiş bir Anadolu sevdalısı'' olduğunu belirtti.

Yaşar Kemal, ''zanlının 17 yaşında olduğunun'' hatırlatılması üzerine, ''Bu, Türkiye'de geniş bir kitledir. Dünyanın hiçbir memleketinde Türkiye'deki kadar ırkçılık kalmadı'' diye konuştu.

''Kürt yazarı'' şeklinde tanımlamasına karşı çıkan Yaşar Kemal, şöyle devam etti:

''Ben hayatımda 'Kürt yazarıyım' demedim. Türk yazarıysam Türk, Kürt yazarıysam Kürt yazarıyım ne olmuş yani. Bazıları bunu utanmadan yazıyor. Ben hiç Kürtçe yazmadım. Mevlana'ya da 'bir Türk şairidir' de bakalım. Mevlana, Farsça yazmıştır. Fars Edebiyatı'nın başında gelir. Mevlana ne kadar Türk ise ben de o kadar Kürt'üm. Adamlar herkesi öldürmeye fırsat arıyorlar buna dikkat edin.''

''Kendiniz için bir endişe duyuyor musunuz?'' sorusu üzerine Yaşar Kemal, ''Benim umurumda değil. Ben, yaşayacağımı yaşadım, hodri meydan'' yanıtını verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title