Haberler

Agos Gazetesi Yazarı Aydın Engin, Şişli Cumhuriyet Savcılığı'na İfade Verdi

Agos Gazetesi Yazarı Aydın Engin, Bir Yazısında 301. Maddeyi İhlal Ettiği Gerekçesiyle Bugün Şişli Adliyesi'nde Gelerek Cumhuriyet Savcısına İfade Verdi.

Agos Gazetesi yazarı Aydın Engin, bir yazısında 301. maddeyi ihlal ettiği gerekçesiyle bugün Şişli Adliyesi'nde gelerek Cumhuriyet savcısına ifade verdi.

5 Ocak'ta yazdığı "Yeni Yıl Yazısı Gibi" başlıklı makalesi üzerine Recep Akkuş isimli şahıs, 9 Ocak günü 301. madde kapsamında Engin hakkında suç duyurusunda bulundu.

Şişli Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma üzerine Engin bugün adliyeye geldi. Şişli Adliyesi'nde savcılığa ifade veren Engin, ardından basın mensuplarına açıklama yaptı. Aydın Engin, "Agos Gazetesi'nde 5 Ocak'ta yayınlanan "Yeni Yıl Yazısı Gibi" başlıklı yazı nedeniyle yanlış anlaşılması mümkün olmayan ya inadına ya da kültür düzeyi düşük olduğu için yapılan başvuru sonucu 301. maddeyi ihlal ettiğime dair soruşturma açıldı. Bana sorarsınız savcının bu suç duyurusunu gördüğünde çöp kutusuna atması gerekirdi. Tekrar ısrarla söylüyorum. Yanlış anlaşılması mümkün olmayan bir yazıydı. Bu tür ihbarcılığı meslek haline getirmiş grubun adını dahi bilmediğim bir üyesini ciddiye alıp soruşturma açılmış. Bu konuda bir gazeteciye soruşturma açılmasını utanç verici buluyorum. Fikir özgürlüğüne inandığımız müddetçe savcılarla karşı karşıya gelecek gibiyiz. Umarım ve dilerim ki bu sonuncu olur ama sonuncu olmayacak gibi. Çok komik ve trajik bir durum söz konusu. 301. maddenin Ankara da değiştirilmesi görüşülürken, siyasiler bununla ilgili açıklama yaparken 301. ihlal ettiğim gerekçesiyle ifade vermek komik. Bundan 1 hafta 10 gün önce sivil toplum kuruluşları 301. maddendin kaldırılması için bir açıklama yaptılar. 301. kalkmadıkça yazarlar, fikir adamları tehdit altında. Bu ismini bilmediğim ama daha önce ihbarcı grup içindeki bir şahıs bunu yaptı. Hrant Dink öldürülmeden önce yazılan bir yazıyla ilgiliydi bu. Umarım soruşturma sonucu dava açılmaz. Bu benim yazdığım ironik bir yazıydı. Mizahi yazı yazmanın riskleri var Türkiye'de. Siyasiler düşünce özgürlüğünün önüne zincir örmemesi gerektiğini anlattığım yazımda ben Fransa'ya gidip 'Ermeni soykırımı yoktur' desem bu yasayı çıkaracak Fransız hükümeti bana o yüzden ceza verecek. Ben Türkiye'ye geldiğim de 'Ermeni soykırımı vardır' desem bana yine ceza verilebilir. Dediğim gibi siyasiler düşünce özgürlüğünün önüne zincir örmemeli. 2007 Türkiyesi'ne yakışmıyor" dedi.

Engin'e destek vermek için adliyeye gelen Helsinki Yurttaşlar Derneği üyesi Ümit Fırat ise "Maalesef Türkiye'de suç duyurusunda bulunmayı meslek haline getiren bir grup var" diye konuştu.

(EY-RA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title