Haberler

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in Öldürülmesi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in Öldürülmesine İranlı Ermenilerden Tepki Geldi.

Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine İranlı Ermenilerden tepki geldi.

İranlı Ermeniler, gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesini, hem kendileri hem

de Türk toplumu için büyük bir kayıp olarak değerlendirdi. 74 yıldır Ermenice yayın yapan günlük Alık gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dernik Melikiyan, "Hrant Dink, Ermeni'den önce bir insandı ve hiçbir insanın bu şeklide öldürülmesi kabul edilemez. Dink'in düşüncelerinin hem Türk toplumu ve hem de Ermeni gençleri için önemli bir yeri vardı. Bir seminer için İran'a geldiğinde kendisini daha yakından tanıdım ve düşüncelerini anladım. Hrant Dink, özgür bir düşünce adamıydı. Bu düşüncelerin bedelini de canıyla ödedi. Dink, Ermenilerden çok Türk toplumunun hakları için mücadele etti. Mahkemelerini yakından izledim ve sorumlu olduğu Agos gazetesindeki yazılarını da takip ediyordum" dedi.

Din'in ölümünün ardından Türk toplumunun tek yürek olmasını sevindirici bulduğunu ifade eden Melikiyan, "Dink için hazırladığımız özel sayıyı akşam saatlerinde okuyucularımıza sunacağız. Türk Cumhurbaşkanı, Başbakanı, meclis başkanının cinayetten sonra başsağlığı dilemeleri ve Türkiyeli Ermeniler kadar Türk gençlerinin de gösteri yapması Dink'in Türkiye'de ne kadar sevildiğini gösterdi" şeklinde konuştu.

İran meclisinde Ermenileri temsil eden iki milletvekilinden biri olan Gevork Vartan da Dink'in barış mesajcısı olduğunu belirterek, "Dink'in özgürlük yolu şehidi olduğuna inanıyorum. Dink Türkiye vatandaşı bir Ermeni olduğunu sık sık dile getirirdi. İran ziyareti sırasında görüştük. Bölge halkları arasında kardeşliğin tesis edilmesi konusuna özellikle vurgu yapmıştı. Şiddet ve silah dönemi bitmiş, diyalog dönemi başlamıştır. Dink'e sıkılan kurşunlar aslında diyaloğa, kardeşliğe ve barışa sıkılmıştır" diye konuştu.

Ermeni esnaf Munisyan ise, "Türkiyeli bir Ermeni aydının öldürülmesi üzüntü verici. Mallarımın büyük bir kısmını Türkiye'den getiriyorum. Türkiye'ye gidişlerimde Dink gibi düşünen insanların artması beni sevindiriyor" ifadelerini kullandı.

(MAA-CY-CY-FS-FS-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title