Haberler

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in Öldürülmesi

İstanbul Valisi Muammer Güler, Uğradığı Silahlı Saldırı Sonucu Hayatını Kaybeden Hrant Dink'in Koruma Talebinde Bulunmadığını Söyledi.

İstanbul Valisi Muammer Güler, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Hrant Dink'in koruma talebinde bulunmadığını söyledi.

Vali Güler yaptığı açıklamada, "Dün meydana gelen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dink'in ölümüne yol açan menfur saldırıyı, güvenlik makamlarımız yargı makamlarının denetiminde sürdürmektedir. İstihbarat örgütleriyle çok yoğun bir şekilde yürütülüyor. Bu menfur saldırıyı gerçekleştiren kişinin resmini kaçarken silahı beline koyarken görüntülerini dağıtıyorum. Bu kişiyle ilgili görgü şahitleri için İstanbul Emniyet Müdürlüğü mail, e-mail adreslerini telefonlarını vereceğim. Bu bilgiler 155'e de verilebilir. Başka bilgiler belgeler de var. Ama size verebileceklerim bu kadar" dedi.

İkinci kişiyle ilgili iddiaların daha belli olmadığını belirten Güler, şöyle konuştu: "Herhangi bir koruma talebi olmamıştır. Şu an koruma talebinde yapılan ön inceleme için 18 basın görevlisi için komisyon kararları yürütülmektedir. Yakın koruma talebi olmadı. Bu davalarla ilgili tedbirler aldırılmaktaydı. Bu konuyu kamuoyuyla paylaşıyoruz ve bize vatandaşlarımızın yardımcı olmasını istiyorum".

Güler, "Eski bir askerle ilgili şikayeti var mıydı?" şeklindeki soruya şöyle karşılık verdi: "Kendisi 2006 yılında Ahmet isimli bir kişiden mail almıştır. Şişli Başsavcılığı Bursa'daki adreste tespit yapılmıştır. Bursa'da Ahmet isimli 541 kişi olduğu belirlenmiş. Onunla ilgili bir işlem yapılamamıştır. Bu görüşme 24 Şubatta emniyetten sorumlu vali yardımcısı tarafından kendine yapılan davetle yapılmıştır. 2004 yılında Şubatta Sabiha Gökçen'le ilgili yazı yazılmış kamuoyunda görüşülmüştü. Ermeni Patrikhanesi'ne tehditler yapılmıştır. Bu tehditler incelenmiş ve bu tehdidi yapan şahıs gözlem altına alınmış 10 ay tutuklu kalmıştır. Konunun kendisiyle paylaşılması arzusuyla alenen davet edilmiştir. Bu görüşmede hassasiyetin kendisiyle paylaşılması içindir".

Güler, "Gizli koruma yapılamaz mıydı" sorusuna şöyle karşılık verdi: "Kendisinin koruma talebi olmadığı için yakın koruma yapılamamıştır. Kendilerine verilen korumayı istemeyen kişiler olabilir. Yazılı şekilde de belirtiyorlar böyle bir talebi olmadığı için genel tedbirler alınmaktaydı. Benim işim yargı kararlarıyla ilgili yorum yapmak değil. Faillerinin bulunmasıyla ilgili. Bize yapılan bir şikayeti yok. Şişli cumhuriyet başsavcılığına intikal edilmiştir. Ahmet Demir adlı 542 vatandaş olduğu tespit edilmiş. Şu an gözaltında olan kimse yok".

Saldırganı gören veya tanıyan kişilerin ihbarda bulunacağı telefon numaraları ve e mail adresleri şöyle:

"0212 636 29 50 - 0 212 636 12 53

155@iem.gov.tr

wepmaster.tem@iem.gov.tr".

(AS-AY-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title