Haberler

Ağlayan Kaya Yunusemre Belediyesi Sınırları İçinde

Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, logolarında yer alan objelerden Ağlayan Kaya’nın (NİOBE) belediye sınırları içinde olmadığı yönündeki iddiayla ilgili açıklama yaptı.

Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, logolarında yer alan objelerden Ağlayan Kaya'nın (NİOBE) belediye sınırları içinde olmadığı yönündeki iddiayla ilgili açıklama yaptı. Kaya, "Resmi veriler ve demirbaş listesinde Ağlayan Kaya (NİOBE), amfi tiyatro, kır kahvesi Yunusemre Belediyesi sınırları içindedir." dedi.

Manisa'nın büyükşehir olmasıyla birlikte yeni oluşturulan iki ilçeden biri olan Yunusemre Belediyesi'nin logosu Manisa kamuoyunda beğeni topladı. Logoda Manisa Lalesi, Ağlayan Kaya, İvaz Paşa Cami gibi Manisa'yı sembolize eden objeler kullanıldı. Demokratik bir sürecin ardından halk oylamasıyla belirlenen logo, Yunusemre Belediye Meclisi'nde oylandıktan sonra kabul edilmişti. Bazı yayın organlarında söz konusu logoda kullanılan Ağlayan Kaya figürünün Yunusemre Belediyesi sınırları içinde olmadığı, bu nedenle logonun iptal edilebileceği yönündeki iddia üzerine Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya bir açıklama yaptı. İddianın neye dayanılarak ortaya atıldığını anlayamadıklarını belirten Kaya, bu konuda en geçerli kanıtın Devir ve Tasfiye Komisyonu tarafından belirlenen ve Yunusemre Belediyesi'ne gönderilen demirbaş listesi olduğunu söyledi. Logo belirlenme sürecinde bu durumun dikkate alındığını ifade eden Kaya, "Ağlayan Kaya, amfi tiyatro, kır kahvesi Yunusemre Belediyesi'ne verildi. ve bu durum listede çok net bir şekilde belirlenmiş. Ancak yolun solunda kalan Niobe kafe Şehzadeler ilçesi sınırlarında. Belki haber yapılırken karıştırılmış olabilir. Ayrıca Ağlayan Kaya Manisa'nın bir değeri. Bu değeri Manisa'daki herkes kullanabilir. Detaylara takılmayalım." dedi.

Başkan Kaya, aylar önce Yunusemre Belediyesi'ne gönderilen ve ilgili tüm kurumların da elinde bulunan söz konusu demirbaş listesini gerekirse paylaşabileceklerini de sözlerine ekledi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yunusemre Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title