Haberler

Agit'ten Ermenistan'a Tepki

Ermenistan, 12 Mayıs'ta Yapılacak Genel Seçimleri İzleyecek Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (Agit) Türk Gözlemcilerine Vize Vermeyeceğini Bildirdi.

Ermenistan, 12 Mayıs'ta yapılacak genel seçimleri izleyecek Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) Türk gözlemcilerine vize vermeyeceğini bildirdi.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vladimir Karapetyan, iki ülke arasında diplomatik ilişki bulunmamasından ötürü Türk gözlemcilerin Ermenistan'da denetim yapmalarının uygun olmadığını savunarak, AGİT için görev yapacak 8 Türk gözlemcisine vize vermeyeceklerini açıkladı.

Merkezi Avusturya'nın başkenti Viyana'da bulunan AGİT ise Erivan'ın bu açıklamasının endişe verici olduğunu belirterek, tepki gösterdi.

AGİT'in demokratik kuruluşlar ve insan hakları bürosu direktörü Christian Strohal, gözlemcilerin seçimleri izlemelerini engellemenin, demokratik seçimler için kaçınılmaz birer unsur olan saydamlık ve objektiflik ilkelerine aykırı olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title