Haberler

Agit Temsilcisi Prof. Küçükcan'dan Üye Ülkelere "Reform" Çağrısı

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Müslümanlara Karşı Ayrımcılık ve Hoşgörüsüzlükle Mücadele Özel Temsilcisi ve AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Talip Küçükcan, AGİT üyesi ülkelerden, Müslümanları, gittikçe artan oranda adaletsizlik, ırkçılık, ayrımcılık, haksızlık ve hoşgörüsüzlükten koruyacak siyasi ve hukuki reformlar yapmalarını istedi.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Müslümanlara Karşı Ayrımcılık ve Hoşgörüsüzlükle Mücadele Özel Temsilcisi ve AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Talip Küçükcan, AGİT üyesi ülkelerden, Müslümanları, gittikçe artan oranda adaletsizlik, ırkçılık, ayrımcılık, haksızlık ve hoşgörüsüzlükten koruyacak siyasi ve hukuki reformlar yapmalarını istedi.

Küçükcan, Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen AGİT Daimi Konseyi yıllık toplantısına katıldı. AGİT üyesi 57 ülkenin temsilcisinin hazır bulunduğu toplantıda konuşan Küçükcan, üye ülkelerin çoğunda azınlık olarak yaşayan Müslümanlara karşı ayrımcılık ve hoşgörüsüzlüğün arttığını ve kaygı verici bir noktaya ulaştığını söyledi.

Müslümanlara yönelik nefret söyleminin ve nefret suçlarının da belirgin biçimde yükselişe geçtiğini vurgulayan Küçükcan, İslami geleneklere uygun biçimde çocukların sünnet edilmesinin ve kurban bayramlarında hayvan kesiminin yasaklanmaya çalışıldığını belirtti. Küçükcan, bu girişimlerin din ve inanç özgürlükleriyle çeliştiğine dikkat çekti.

-"Müslümanlara ve camilere saldırılar artıyor"-

Müslümanların ve camilerin fiziki saldırıya maruz kaldığını, ibadethanelerinin duvarlarına ırkçı sloganlar yazıldığını, bahçelerine kesilmiş domuz uzuvları atıldığını, camilerin ateşe verildiğini hatırlatan Küçükcan, bu saldırıların önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması çağrısı yaptı.

Küçükcan, "AGİT üyesi ülkelerde Müslümanlar gittikçe artan oranda adaletsizlik, ırkçılık, ayrımcılık, haksızlık ve hoşgörüsüzlük ile yüz yüze kalmaktadır. Bu tür yanlışları engellemek için mevcut yasaların yeterli olmadığı, bu nedenle AGİT üyesi ülkelerin din ve vicdan hürriyetini tam koruma altına alacak, Müslümanlar ve diğer din mensuplarını din ve inanç temelli ayrımcılık, hoşgörüsüzlük ve saldırılardan koruyacak siyasi ve hukuki reformlar yapması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

-Nefret söylemlerine engel olacak düzenlemeler

Toplantıda, Müslümanlara karşı ayrımcılık ve hoşgörüsüzlükle ilgili rapor sunan Küçükcan, aşırı sağcı ve ırkçı partilerin ve siyasal grupların kullandığı söylemin göçmenlere ve Müslümanlara karşı düşmanlığı körüklediğini, hem ana akım medya hem de sosyal medya mecralarında nefret dilinin rahatça kullanıldığını söyledi.

İfade hürriyetini zedelemeden ana akım medya yorumcuları ve sosyal medya kullanıcılarının nefret söylemlerine engel olacak düzenlemelere ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Küçükcan, bu konuda yaptırım getirilmemesi durumunda, söz konusu nefret dilinin söylemden fiiliyata dönüşeceğini ve pek çok ülkede görüldüğü üzere sokakta, okulda ve işyerinde nefret suçu ve fiziki saldırıların artacağını belirtti.

-"İslamofobik söylem ve eylemleri önlemek için hukuki önlemler alınmalı"

İki yıl boyunca Danimarka, Fransa, ABD, Rusya, Hollanda ve Fransa'da içişleri, dışişleri, eğitim ve adalet bakanlıkları ile sivil toplum örgütleri ve dini kurumlarından bilgi topladığını kaydeden Küçükcan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İslamofobik söylem ve eylemleri önlemek için hukuki önlemler alınmalıdır. Müslümanlara karşı nefret suçlarının azaltılması için hakimler, savcılar ve polisler özel eğitimden geçirilmeli, bu suçlar özenle takip edilerek kayda geçirilmelidir. Bunun için Müslüman sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışmanın yolları aranmalıdır. Müslüman gençlerin radikalleşmesine neden olan ayrımcılık, dışlanma ve yabancılaşmanın sosyolojik ve siyasal kökenleri ortadan kaldırılmalıdır. Aralık ayında yapılacak olan Bakanlar Konseyi toplantısında da Müslümanlara Karşı Ayrımcılık ve Hoşgörüsüzlükle Mücadeleyi Güçlendirme Çabalarını Güçlendirme Deklarasyonu kabul edilmeli ve yayınlanmalıdır."

Kaynak: AA / Güncel

Mahsum Korkmaz Talip Küçükcan Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni ne? Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni belli oldu mu? Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı mı? MB Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title