Haberler

Ağır Hayat Şartları İnsanı Maneviyattan Uzaklaştırıyor

Kamuoyunda 'Gezgin Psikolog' Olarak Tanınan Yalçın Kireççi, Türkiye'deki Ağır Hayat Şartlarının İnsan Psikolojisini Bozduğunu ve Bu Durumun Sosyal Sorun Haline Geldiğini Söyledi.

Kamuoyunda 'Gezgin Psikolog' olarak tanınan Yalçın Kireççi, Türkiye'deki ağır hayat şartlarının insan psikolojisini bozduğunu ve bu durumun sosyal sorun haline geldiğini söyledi.

53 ilde 30 bin kişiye ulaşmak amacıyla geziye çıkan psikolog Yalçın Kireççi, 26. seminerini Ordu'da verdi. Taşbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminerde Türkiye'de hayat şartlarının ağırlaşması sebebiyle insan psikolojisinin bozulduğunu, bu tablonun insan fizyolojisinde dikkat ve konsantrasyon eksikliğini ortaya çıkardığını ifade eden Kireççi, "Türk toplumunda özgüven eksikliği var. Küçük küçük psikolojik sorunlar ağır bunalımlara, toplumsal patlamalara yol açmaktadır" dedi.

Ağır hayat şartlarının insanı, kendi öz yapısını tanımayacak duruma getirdiğini ve maneviyatı unutturduğuna da dikkat çeken Kireççi, "Eğer insan kendi öz yapısını tanımış olsaydı, dünyada bu kadar mutsuzluk ve kargaşa olmazdı. İnsanın aklı her şeye eriyor da, bir tek insana ermiyor. Çünkü tüm dikkatimi maddiyata ve dış dünyaya çevirmişiz. Maneviyata, iç dünyamızı ikinci planda tutmuşuz. Hatta unutmuşuz bile. Daha da önemlisi insan kendini dış dünyada aramaya alıştırılmış" diye konuştu.

(MAK-SA-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title