Haberler

Yıkım esnasında çöken bina yanındaki binaya ağır hasar verdi

Güncelleme:

Yıkım esnasında çöken bina yanındaki binaya ağır hasar verdi Ağır hasarlı binanın çökme anı kameraya yansıdı İzmir'de 30 Ekim'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından ağır hasarlı olduğu için yıkım kararı verilen 8 katlı bina, çalışmalar sırasında büyük bir gürültüyle çöktü.

Yıkım esnasında çöken bina yanındaki binaya ağır hasar verdi

Ağır hasarlı binanın çökme anı kameraya yansıdı

İZMİR - İzmir'de 30 Ekim'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından ağır hasarlı olduğu için yıkım kararı verilen 8 katlı bina, çalışmalar sırasında büyük bir gürültüyle çöktü. Çöken bina yan taraftaki 4 katlı binaya ağır hasar verirken, çökme anı bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

İzmir'de, 30 Ekim'de meydana gelen depremde ağır hasar alan binaların yıkımına devam ediliyor. Karşıyaka ilçesi Şemikler Mahallesi'nde yıkımına geçen hafta başlanan Dostluk Sitesi'ndeki bir blokta çalışmalar bugünde de devam etti. Ekipler yıkım öncesi yan tarafta bulunan Nafi Cemal Apartman sakinlerinin tedbir amaçlı binayı boşaltmasını istedi. Yıkımına başlanılan 8 katlı bina çalışma esnasında büyük bir gürültüyle yan tarafa bulunan binanın üzerine çöktü.

Çökme esnasında kepçe, moloz altında kaldı

Çökme esnasında çalışma yapan bir kepçe operatörü ise üzerlerine düşen parçaların altında kaldı. Olay yerinde molozların altında kalan kepçeyi kurtarma çalışmaları devam ederken, kepçe operatörünün ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

"Heyecandan öldüm, evimiz gitti"

Ekiplerin ikazı ile birinci kattaki evinden çıkan ve bir süre gezindikten sonra yakında bulunan bir parka giderek yıkım çalışmalarını izleyen Ömür Ege (75), "Evi derhal boşaltın dediler. Çıktık, biraz dolaştıktan sonra parka gittik. Yan taraftaki evin bizim binanın üzerine doğru yıkıldığını gördüm. Çok bağırdım, ötesini hatırlamıyorum. Heyecandan öldüm, evimiz gitti. Şimdi eşyalarımı aldım, konuk evine gidiyorum" dedi.

"Evin hali içler acısı"

Olayda evi hasar gören bir diğer bina sakini Pınar Yılmaz ise, vinç alttaki kolonlara durmadan vuruyordu diyerekten şunları söyledi: "Ondan sonra bina biraz indi, öbür taraf devrilince zaten toz dumana karıştı. Koşarak diğer tarafa gittik ama ev zaten gitmişti. Şu an evimize gelerek özel eşyalarımızı aldık. Çocuklarımın odası hemen hemen yok durumda. Banyomuzda zarar gördü. Su boruları patladığı için de evimiz su içinde kaldı. Evin hali içler acısı."

Öte yandan, olay yerinde polis ve zabıta ekiplerince geniş güvenlik önlemleri alınırken bina tamamen boşaltılarak mühürlendi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Karşıyaka İzmir Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500

Yorumlar (1)

Yusuf Demir:

orası karşıyaka değil, bayraklı'dır...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title