Haberler

Agd Genel Başkanı Tongüç: "Başörtüsü Yasağı, Ülkemizin En Büyük İnsan Hakları İhlali Haline Gelmiştir"

Anadolu Gençlik Derneği (Agd) Genel Başkanı İlyas Tongüç, Başörtüsü Yasağının, Ülkenin En Büyük İnsan Hakları İhlali Haline Geldiğini Söyledi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkanı İlyas Tongüç, başörtüsü yasağının, ülkenin en büyük insan hakları ihlali haline geldiğini söyledi.

Tongüç, AGD Adana Şube binasının açılışı öncesinde düzenlediği basın toplantısında, başörtüsü meselesine değindi. "Ülkemizde yıllardır inanç özgürlüğüne müdahale edilmektedir" diyen Tongüç, şunları söyledi:

"Yıllardır büyük bir zulüm mekanizması haline dönüşen başörtüsü yasağı, ülkemizin en büyük insan hakları ihlali haline gelmiştir. Gelinen noktada mutabakat arayışı bahanesiyle yıllardır konuyu sürüncemede bırakan hükümetin bazı adımlar attığını görüyoruz. Ancak, bu düzenlemelerin yaraya merhem olmadığı açıktır. Zira hizmet alan-veren ayrımı ve çene altı formülü; 'yarım elma, gönül alma'dan ibarettir. Başörtüsü yasağının sadece üniversitelerde kaldırılması sorunu asla çözmeyecektir. Türkiye'nin bir hukuk devleti olmasını arzu ediyorsak, bu yasağın hizmet alan-veren ayrımı yapılmaksızın hayatın tüm alanlarında kaldırılması ve mağduriyetlerin sona erdirilmesi zorunludur. Yükseköğretimde başörtüsünün serbest bırakılmasının yanında, Türkiye genelinde eğitimi herhangi bir sebeple yarım kalmış üniversite öğrencileri için bir af gereklidir." Tongüç, ayrıca İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına da dikkat çekerek, "Birleşmiş Milletler başta olmak üzere birçok ülke İsrail'in saldırılarına sessiz kalmıştır. İsrail, bütün dünyanın gözleri önünde Filistin'de bir soykırım gerçekleştirmektedir. Filistin'e insanlık dışı bir ambargo uygulanmaktadır. Bizler, Anadolu Gençlik Derneği olarak İsrail'in saldırılarını ve Gazze'ye uyguladığı insanlık dışı ambargoyu kınıyor, Filistinli kardeşlerimizle yürek yüreğe, omuz omuza olduğumuzu bütün dünyaya haykırıyoruz" dedi (YK-MT-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title