Haberler

Agd Gazze'de Yaşanan Olayları Kınadı

Anadolu Gençlik Derneği (Agd) Aydın Şubesi İkinci Başkanı Barış Soyuçok, Yaptığı Açıklama ile Gazze'deki Müslümanların İçerisinde Bulunduğu Kötü Durma Dikkat Çekti. İsrail'in Filistinlilere İnsanlık Dışı Bir Ambargo Uygulamakta Olduğunu İddia Eden Soyuçok; Açlık, Susuzluk ve İlaçsızlık Nedeniyle Toplum Ölüm Tehlikesinin Ortaya Çıktığını Belirtti.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Aydın Şubesi İkinci Başkanı Barış Soyuçok, yaptığı açıklama ile Gazze’deki Müslümanların içerisinde bulunduğu kötü durma dikkat çekti. İsrail’in Filistinlilere insanlık dışı bir ambargo uygulamakta olduğunu iddia eden Soyuçok; açlık, susuzluk ve ilaçsızlık nedeniyle toplum ölüm tehlikesinin ortaya çıktığını belirtti.

AGD Aydın İl Temsilciliği’nde konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan AGD Aydın Şubesi İkinci Başkanı Barış Soyuçok, Gazze’de devam eden İsrail saldırılarında son bir hafta içerisinde 45 Filistinlinin öldüğünü ve 75 kişinin de uygulanan ambargo nedeniyle ilaç bulunmadığı için hastanede hayatını kaybettiğini söyledi. Filistin halkının 59 yıldır içerisinde bulundukları bu durumdan kurtulamadıklarını kaydeden Soyuçok, Filistin halkının bütün İslam dünyasının yükünü üzerinde taşıdığını savundu. AGD olarak İsrail’in Filistin’de uyguladığı terörü kınadıklarını belirten Soyuçok, “Filistin bu gün kan revan içerisindedir. Batmış bir ekonomiye, işgal edilmiş topraklara, açlığa, susuzluğa ve hastalığa rağmen topraklarını bırakmamak için mücadelesini sürdüren Filistinlilerin gerçekten desteğe ihtiyacı var. Siyonistler dünya düzenini değiştirmek için, insan haklarını açıkça ihlal ediyorlar. Zalimler çocuk ve kadınlara varıncaya kadar her kese her türlü saldırıda bulunuyor ve kendilerini hak sahibi görüyorlar. Dünya kamuoyu bu olaylar karşısında üç maymunu oynarken, İslam dünyasının parçalanmışlığı ise İsrail’e cesaret verip, katliamlarını pervasızca uygulamalarına sebep oluyor. Osmanlı’dan aldığı miras ile İslam dünyasının hamisi konumunda olan ve bütün dünyanın gözü üzerinde bulunan Türkiye ise yaşanan bunca olaya rağmen sessiz kalmayı sürdürüyor” dedi.

(MB-İK)

25.01.2008 19:19 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title