Haberler

Agd'den Köşe Yazarına Tehdide Kınama

Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği (AGD) Yönetim Kurulu üyeleri, köşe yazarının yazdığı yazı sonrası tehdit edilmesini kınadı.

Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği (AGD) Yönetim Kurulu üyeleri, köşe yazarının yazdığı yazı sonrası tehdit edilmesini kınadı.

AGD Başkanı Mehmet Aydın ve AGD Yönetim Kurulu üyeleri, Aydın'da yayın yapan Aydınpost Gazetesi'nin köşe yazarı Bahri Kanat'ın "Bermuda şeytan üçgeni" başlıklı yazısının yayınlanmasının ardından tehdit edilmesini sert bir dille eleştirdi.

AGD Başkanı Mehmet Aydın, yaptığı açıklamada; "Seçim öncesinden başlayan siyasi gerginliklerin, seçim sonrasına yansımaları halen devam etmektedir. Bu zor süreçte basın mensupları da zaman zaman arada kalıyor. Bizim işimiz, habercilik, köşe yazarlığı, olayları yorumlama ve kamuoyuna aktarmadır. Gazetecileri istediğini yazmadığı için hor görenler, mesleği farklı noktalara çekmek isteyenler var. Kendi yönetimlerinde, kendi istediklerini yazmalarını isteyen kişiler var. Kendileri hakkında olumsuz haberler çıkıp, yorumlar yapıldığında da bazı arkadaşlarımız tehdit edilmektedir. Tehdit, Türk Ceza Kanu'nun 106. maddesine göre suçtur. Madde de tehditin unsurları belirtilmiş olup, telefonla tehdit de bir suçtur. Bunun adli boyutunu biz Dernek olarak takip ederek, bu işin peşini bırakmayacağız. Gazetecilerin kendi hür iradelerinle görevlerini yapmalarını istiyoruz. Biz kimseye işini öğretme gibi hadsizlik içerisinde değiliz. Kimse de bizlere nasıl gazetecilik yapılıp, nasıl köşe yazısı yazılacağını öğretmeye kalkmasın" şeklinde konuştu.

Tehdit edildiğini ileri süren Bahri Kanat ise, "Bizler basının dördüncü kuvvetiyiz. Siyasetçiler konuşmazsa, halkı aydınlatmak için kamuoyuna gazeteciler, köşe yazarları bilgi verir. Bunlardan mahrum olmak, demokrasiyi kısıtlamak demektir. Bu tehditleri yapan kişileri kınıyorum. Herkes kendi işine bakmalı. Kurumların sözcüleri olmamalı" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Anadolu Gençlik Derneği Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title