Haberler

Agd'den Kocaeli'de "Fetih Şöleni"

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Geleceği, ihtiraslı olanlar değil davası olanlar inşa eder. Davasına bağlı, imanlı ve ihlaslı nice gençler sayesinde, aşılmaz denilen surlar aşılmış, yıkılmaz denilen kaleler bir bir fethedilmiştir.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Geleceği, ihtiraslı olanlar değil davası olanlar inşa eder. Davasına bağlı, imanlı ve ihlaslı nice gençler sayesinde, aşılmaz denilen surlar aşılmış, yıkılmaz denilen kaleler bir bir fethedilmiştir." dedi.

Anadolu Gençlik Derneğince (AGD), İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümü dolayısıyla Kocaeli İzmit İsmet Paşa Stadyumu'nda "Fetih Şöleni" düzenlendi.

Türkiye'nin 81 ilinden binlerce kişinin katıldığı şölen, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Spor gösterilerinin ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı konser verdi. Daha sonra, Kamalak, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, AGD Genel Başkanı Salih Turhan ve beraberindeki heyet, üstü açık araçla katılımcıları selamladı.

Kamalak, yaptığı konuşmada, Fatih Sultan Mehmet'in dünyanın en güçlü devleti Bizans'ı tarihten silip, İstanbul'u fethederek yeni bir çağ açtığını söyledi.

AGD üyelerinin, gücü değil Hakk'ı üstün tutan bir anlayışın teminatı olduğunu belirten Kamalak, "Geleceği, ihtiraslı olanlar değil davası olanlar inşa eder. Davasına bağlı, imanlı ve ihlaslı nice gençler sayesinde, aşılmaz denilen surlar aşılmış, yıkılmaz denilen kaleler bir bir fethedilmiştir. Çünkü bir davanın gücü, kuru kalabalıkların çokluğundan değil, ilahi iradeye uygunluğuyla ölçülebilir." diye konuştu.

Gençleri, Ulubatlı Hasan'a benzeten Kamalak, şöyle devam etti:

"200 bin kişilik Bizans ordusu bize doğru yaklaşıyor denildiğinde, 20 bin askerine bakıp 'Biz de onlara doğru yaklaşıyoruz' diyen Sultan Alparslanlar sizlersiniz. Cebelitarık'ta gemileri yakıp, 'Önünüzde deniz gibi bir düşman, arkanızda düşman gibi bir deniz, ya döner boğulursunuz ya da ileri atılır ya gazi ya şehit olursunuz' diyen bugünün Tarık bin Ziyadları sizlersiniz. Sizler bugünün Fatihleri, bugünün Abdülhamid Hanları, bugünün Necmettin Erbakanlarısınız."

Gençlerin, bugün yeniden büyük Türkiye ile yeni bir adil dünyanın umudu ve öncüsü olduğunu kaydeden Kamalak, "Tarih boyunca adaletin, özgürlüğün, hoşgörünün temsilcisi olmuş bir medeniyetin varislerisiniz. Sizler bu toprakların hem geçmişini hem de geleceğini temsil ediyorsunuz. Nasıl ki İstanbul'un fethi bir çağın kapanıp yeni bir çağın açılmasına vesile olduysa, nasıl ki bu fetih 600 yıl boyunca dünyaya adalet, barış ve huzur getirdiyse, sizlerin çalışmaları da mutlu, müreffeh ve barış dolu bir geleceğin, adil bir dünyanın muştusu olacaktır." dedi.

Turhan ise Ayasofya'da namaz eyleminin, herhangi bir sosyal etkinlik olmadığını belirterek, "Ayasofya mücadelemiz, Sultan Ahmet ve Firuz Ağa camilerini doldurmak veya dolduramamak meselesi de değildir. Ayasofya mücadelemiz bir duruş meselesidir, bir cihat mücadelesidir. Ayasofya cami olana kadar, minarelerinden 'Allah-u ekber' nidaları okunana kadar mücadelemize devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Tribündekiler, sık sık "Zincirler kırılsın, Ayasofya açılsın" sloganları attı.

Konuşmaların ardından temsili Fatih Sultan Mehmet, ordusuna namaz kıldırdı, İstanbul'un fethi canlandırıldı. Kadırgalar, mehter eşliğinde geçiş töreni yaptı. Eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan'ın fetih konuşması ve yemini, sinevizyon gösterimiyle katılımcılara izletildi.

Tören, mehter takımının fetih marşı ve havai fişek gösterisiyle sona erdi.

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Kamalak İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title