Haberler

Agd'den Kocaeli'de Fetih Şöleni

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak: "Biz Milli Görüş camiası olarak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de adayların isimlerine göre değil savunduğu değerlere göre karar vereceğiz" "Kurulu düzenden yana olacaksa, sömürgeci ekonomiden yana olacaksa, küresel baronlardan yana olacaksa, adı Ahmet olmuş, Mehmet.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Milli Görüş camiası olarak cumhurbaşkanlığı seçiminde adayların isimlerine göre değil, savunduğu değerlere göre karar vereceklerini belirterek, "Kurulu düzenden yana olacaksa, sömürgeci ekonomiden yana olacaksa, küresel baronlardan yana olacaksa, adı Ahmet olmuş, Mehmet olmuş ne fark ederki. Biz adamın adına değil hak ve batıl mücadelesindeki duruşuna bakarız" dedi.

Anadolu Gençlik Derneğince (AGD), İstanbul'un Fethi'nin 561. yılı dolayısıyla Kocaeli İzmit İsmetpaşa Stadyumu'nda Fetih Şöleni düzenlendi. Türkiye'nin 81 ilinden vatandaşların katıldığı şölen, mehter konseriyle başladı. Spor gösterilerinin ardından Dünya Kur'an-ı Kerim okuma birincisi Güney Afrikalı hafız Abdurrahman Sadien, Kur'an-ı Kerim okudu.

Kamalak, törende yaptığı konuşmada, gençlerin tarihi iyi bilmesi gerektiğini çünkü tarihinden koparılmış bir milletin köksüz bir ağaç gibi bir süre sonra yıkılıp, devrilebileceğini söyledi.

Tanzimattan beri bu milletin insanlarını kendi medeniyetinden koparmak için her türlü hileye başvurulduğunu savunan Kamalak, bu hileye başvuranların en kesif ordularıyla gelerek yapamadıklarını insanları kendi tarihine yabancılaştırarak yapmaya çalıştıklarını kaydetti.

Kamalak, bu milleti savaşta yenemeyenlerin Lozan'da 4 planı devreye soktuğunu dile getirerek, bu plana göre aziz milletin işsiz ve aç bırakılacağını, borca esir edileceğini ve dininden uzaklaştırılacağını iddia etti.

Bugün Türkiye'de yaşananların asla tesadüfi olaylar olmadığını söyleyen Kamalak, "İşte bu planların sonucu olarak çevremizdeki olaylar cereyan ediyor. Türkiye'de bugün 5 milyon asgari ücretlinin açlık sınırının altında yaşaması bu planlar yüzündendir, her 5 gençten birinin işsiz olması bu planlar yüzündendir. Taşeron işçilik, çağdaş kölelik, bu planlar yüzündendir" diye konuştu.

"Biz adamın adına değil, hak ve batıl mücadelesindeki duruşuna bakarız"

Kamalak, önlerinde kritik bir cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bize soruyorlar, 'kimi destekleyeceksiniz' diye. Buradan ilan ediyorum. Biz beyzadelerden yana değil garibandan yana olanı destekleyeceğiz. Biz boğazdaki patrondan yana değil Soma'daki madenciden yana olanı destekleyeceğiz. Biz tarladaki çiftçiden, sanayideki işçiden yana olanı destekleyeceğiz. Çünkü biz kişiler üzerinden değil ilçeler üzerinden hareket ediyoruz. Biz Milli Görüş camiası olarak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de adayların isimlerine göre değil, savunduğu değerlere göre karar vereceğiz. Kurulu düzenden yana olacaksa, sömürgeci ekonomiden yana olacaksa, küresel baronlardan yana olacaksa, adı Ahmet olmuş, Mehmet olmuş ne fark ederki. Biz adamın adına değil hak ve batıl mücadelesindeki duruşuna bakarız."

Milli Görüş'ün bu aşk ve samimiyetle birçok tarihi başarılara imza attığını vurgulayan Kamalak, Türkiye'nin 70 sente muhtaç olduğu bir dönemde ağır sanayi hamlesini başlattıklarını ve Anadolu'yu fabrikalarla donattıklarını anlattı.

"En önemli hedefimiz, paramparça edilmiş olan İslam birliğini tesis etmektir"

Kamalak, çok iyi işler yaptıklarını ama daha yapılacak çok işlerinin olduğunu dile getirerek, "Önümüzdeki en önemli hedefimiz, paramparça edilmiş olan İslam birliğini tesis etmektir. Bunun için bulunduğumuz noktadan, Türkiye'den işe başlamamız gerekiyor. Öncelikle bu şehitler diyarını, Anadolumuzu yaşanabilir bir Türkiye haline getirmemiz sonra da batıdan emir alan bir Türkiye değil alnı ak, başı dik, ecdadına yaraşır bir şekilde yeniden büyük Türkiye'yi inşa etmek gerekiyor" şeklinde konuştu.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkanı Salih Turhan ise Anadolu Gençlik Derneği'nin duruşunu, istikametini birilerine göre belirmediğini, hak nerdeyse AGD'nin duruşunu ona göre belirlediğini söyledi.

Ayasofya için 45 yıldır etkinlikler yaptıklarına işaret eden Turhan, şunları kaydetti:

"Bu sene 100 binden fazla kardeşimizle 'zincirler kırılsın Ayasofya açılsın' diyerek Ayasofya meydanını doldurmuş oldunuz. Biz Ayasofya'da gerçekleştirdiğimiz eylemlerimizi, namazlarımızı gerçekleştirme sebebimiz, 'hadi şöyle geçmişe dair bir vefa örneği gösterelim' diye yapmıyoruz. Biz Sultan Fatih'in bize emanet edilen vakfiyesi gereği Ayasofya'nın cami olması noktasında mücadele ediyoruz. Bu eylemleri yapmamızdaki maksat, yarın huzur-u mahşerde hesap sorulurken 'Ya Rabbi Sultan Fatih'in emanetine sahip çıkmak için bu meydanlardayız' demek adına bu çalışmalarımızı ifa ediyoruz."

Konuşmaların ardından temsili olarak Fatih Sultan Mehmet, ordusuna namaz kıldırdı, İstanbul'un Fethi canlandırıldı. Kadırgalar, mehter eşliğinde geçiş töreni yaptı. - Kocaeli

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kamalak Türkiye Yerel Haberler

title