Haberler

Agd 10. Bölge Divanı Gerçekleştirildi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) 10. Bölge Divanı Gaziantep ve Kahramanmaraş il ve ilçelerindeki teşkilatların katılımıyla Gaziantep'te gerçekleştirildi.

AGD'den yapılan açıklamaya göre, ilk bölümünde eğitim programı, ikinci bölümünde rapor müzakerelerinin sunulduğu bölge divanı, bölge başkanı Mücahit Çelik ve AGD Gaziantep Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Üstalan yönetti.

Eğitim programında 22. Bölge Başkanı Mesut Turan, programda, temel çalışma esaslarını anlattı, Allah telalanın fizik kaidelerini insanoğlunun yaşamasına müsait olacak şekilde noksansız yarattığını ifade etti.

Turan, her şeyin yerli yerine oturtulduğunu, bunların ise iman için tefekkür sağladığını belirterek, şunları kaydetti:

"İnsanoğlunun en önemli meziyetlerinden biri de tefekkürdür. Yalnız tefekkürle kalmayıp, Necmettin Erbakan Bediüzzaman'ın 'Hayat iman ve cihattır' sözünü şuur haline getirmiştir. Allah'ı teala insanlara dört kabiliyet vermiştir. Birincisi doğruyu yanlıştan ayırt etme kabiliyeti ve bunun neticesinde ilimler doğmuştur. İkincisi iyiyi kötüden ayırt etme kabiliyeti. Bundan ahlaki değerler doğmuştur. Üçüncüsü faydalıyı zararlıdan ayırt etme kabiliyeti. Bundan da iktisat ilmi doğmuştur. Dördüncüsü de adaleti zulümden ayırt etme meziyeti vermiştir. Bunun neticesinde idari ve hukuki ilimler doğmuştur."

Toplumda "Hak"ın hakim olduğu zaman saadet ve huzur ortamının doğacağını dile getiren Turan, "Aksine şeytan hakim olursa zulümler ortaya çıkacaktır. İnsanoğlu da normali dışına yaşamış olacaktır. Dolayısıyla bizim amacımız bu meziyetlerini isabetli kullanan insanlar yetiştirmektir. Bu kabiliyetlere sahip nesilleri yetiştirmektir. Bu insanlarla gelecek inşa edilecektir."

Eğitim programının ikinci aşamasında 9. Bölge Başkanı Hacı Ali Kulaç da teşkilat yapısı hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Eğitimle beraber sinevizyon gösteriminin yapıldığı programdan sonra Gaziantep ve Kahramanmaraş şubesi aylık yapılan faaliyetler hakkında bilgi verildi.

AGD Bölge Divanına Evrensel Hafızlar Derneği(EHAD) Başkanı Abdurrahman Beyaz, Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞDER) Başkanı Cemil Çiçek, Saadet Partisi İl Başkanı Hayri Kamalı, Şehitkamil Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Bozgeyik, Saadet Partisi disiplin kurulu üyesi Mehmet Karalar ve SP Osmaniye İl Başkanı Osman Eroğlu katıldı.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Anadolu Gençlik Derneği Kahramanmaraş Mesut Turan Gaziantep Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları!
title