Haberler

Maliye Bakan Naci Ağbal'dan Taşeron Çalışanlara Müjde!

Güncelleme:

Maliye Bakanı Naci Ağbal taşeron işçilerin yapılacak yasayla kamuda kadroya alınacaklarını söyledi ve düzenlemenin hayata geçeceği tarihi açıkladı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal taşeron işçi yasası ile ilgili tarih verdi. Ağbal taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü hatırlatarak,''Bu konuyla ilgili yasal düzenlemeyi 21 Mart'tan önce Meclis'e sevk etmiş oluruz." dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sosyal yardımlara devlet bütçesinden verilen kaynağın 43 milyar lira olduğunu ifade eden Ağbal, "TBMM Plan Bütçe Komisyonunda HDP'nin yaptığı değerlendirmelerin hiçbir karşılığı yok. 2002'de sosyal yardımlara devlet bütçesinden verilen kaynak yaklaşık 1,5 milyar liraydı. Şimdi ise 43 milyar lira" dedi.

"GÜVENLİK SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA KAYNAĞIN SÖZÜ OLMAZ"

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da terör saldırılarının yol açtığı zararların karşılandığına dikkati çeken Ağbal, şöyle konuştu:

Bölgede meydana gelen terörist aktiviteler sonucunda vatandaşlarımızda meydana gelen zararları karşıladık, karşılamaya devam edeceğiz. Bugüne kadar yaklaşık 4-5 milyar liraya kadar geçmişten gelen tüm hasarlar karşılandı. Bugün de terörist unsurların verdiği tüm zararları telafi edeceğiz. Bugün, gerek güvenlik birimlerimizin, gerek askeri birimlerimizin bölgede yürütülen operasyonlar bağlamında ne ihtiyacı varsa bunu karşılayacak güçteyiz. Güvenliğin söz konusu olduğu yerde Allah'a şükürler olsun kaynağın sözü olmaz."

"MİLLİ PİYANGO'NUN ÖZELLEŞTİRİLMESİNDE KARARLIYIZ"

İptal edilen Mili Piyango ihalesiyle ilgili son durum ile özelleştirmelerde bundan sonra dolar yerine TL'nin baz alınması veya sabit kur uygulamasının gündeme gelip gelemeyeceğine yönelik sorular üzerine Ağbal, özelleştirmenin sadece bir gelir kalemi olmadığını, AK Parti hükümetleri döneminde önceki dönemlerle mukayese edilemeyecek ölçüde çok özelleştirme yaptıklarını söyledi.

Milli Piyango ihalesi konusunda kararlı olduklarını vurgulayan Ağbal, "Milli Piyango'nun özelleştirilmesi konusunda kararlıyız. Arkadaşlara o zaman talimatı verdim. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı mevcut şartnameyi şu anda gözden geçiriyor. Yatırımcılarla arkadaşlarımız bire bir görüşüyorlar. Yeni ihale hazırlıkları bu anlamda son sürat devam ediyor" diye konuştu.

Önceki ihaleye ilişkin bazı sorunların ortaya çıktığını, Danıştayın ihalenin "bir imtiyaz olmadığını" belirlediğini anlatan Ağbal, "Bu çerçevede yeni ihalenin başarılı bir şekilde sürdürülmesi için yatırımcılarla görüşüyoruz. Şartnameyi hızlı bir şekilde gözden geçiriyoruz. Danışman firmamızı görevlendirdik. Danışman firmamız bu anlamda çalışmasını bitiriyor. Bir an önce Milli Piyango ile ilgili özelleştirmeyi 2016 yılı içinde yapmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

TAŞERON İŞÇİLER İÇİN TARİH VERDİ

Ağbal, "Taşeron işçilerin kadroya alınması konusunda verilecek bir müjde var mı?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Asıl iş dediğimiz işlerde çalışıyorsanız, o zaman yapacağımız yasal düzenlemede bu kişileri kamuda istihdam etmeye başlayacağız. Bu konunun iki boyutu var. Asıl iş ve yardımcı işin belirlenmesi lazım. Geçen sene yapmış olduğumuz yasal düzenlemede bu konuyu Bakanlar Kurulu kararı ile belirleyeceğimizi söyledik. Bakanlık olarak bu çalışmayı biz koordine ediyoruz. Çalışmalar, belirli bir seviyeye geldi. Çalışma Bakanlığımızla en son üzerinden geçerek, bir değerlendirme yapacağız. Daha sonra kanun çerçevesinde sendikalarla bu konuda görüşmeler yapmamız lazım. Bu çalışmaları yapacağız. Tahmin ediyorum, 21 Mart'tan önce bu konuyla ilgili yasal düzenlemeyi mutlaka Meclis'e sevk etmiş oluruz. Bu konuda Bakanlar Kurulu kararını çıkarmış olacağız. Çünkü bizim orada taahhüdümüz var. Bakanlar Kurulu ile ilgili çalışmanın son aşamasına geldiğini biliyorum. Çünkü önceden de bu konuda epey bir çalışmamız olmuştu."

Bu konuyu süratle önce Ekonomi Koordinasyon Kuruluna, ardından da Bakanlar Kuruluna götüreceklerini vurgulayan Ağbal, "İnşallah 21 Mart'tan önce bu düzenlemeyle ilgili tüm belirsiz kalan konuları çözüp, kamuoyuna açıklama yaparız" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Anadolu Ajansı 21 Mart Memur Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500

Yorumlar (43)

mantiksizMobil-ANDROID:

taserona kadro verilecekse okuyanlar enayi o zaman ne gerek var yillarca okumaya

2
19
yanıtYanıtla
özlem önal:

taşerondan çalışan okumamış mı yani saf saf yazıyorsunuz . anlama yok kavrama yok devlet asıl işte çalıştırdığını alacak kadroya taşeronun hepsini değil. asıl işte zaten hizmet alımı yapamaz bunu düzeltmesi lazım

yanıt5
yanıt0
mustafa kakı:

sizlerin çoğu baba parasıyla kaliteli dershanelere gidip kazandınız bu adamların imkanı olmadığından okuyamadı imkanı olsa niye temizlik yapsın 1300 tl para alıcak ev kirası elk su gaz telefon çocuk bezi okul parası yemek parası yol parası okumuş kardeşim matematiğin yetiyorsa taşeronun aldığı maaşla giderini topla sonra yine düşün bu gariban çocuğuna yazın dondurma alsınmı eşiyle yemeğe çıksınmı kimse ekmeğinizi elinizden almıyor kadrlu temizlik yaparız diyor en azından çocuğum muz yesin diye

20
0
yanıtYanıtla
adalet arayan:

peki bu taşoran işçileri hangi kpssden kaç puan almışlar kadro bekleyen binlerçe üniversiteliler ve liseli kpss mağdurları ne olaçak onların taşorana gireçek dayıları yok. insaf derim

8
10
yanıtYanıtla
maraslı:

cok konusma lan unw mezunuyum 6 yıldır asıl ıs yapıyorum bıze reva mı adalet arıyomus oturugun yerde arama aslanım bıyerden basla kı sonun olsun

yanıt13
yanıt2
Temizlikçi:

Çöpü temizleyen biziz asıl iş bizimki Allah için temizliğe kadro verinde ekmeğimizi elimize alalım 1300 liraya 12 saat çöp topluyoruz

15
1
yanıtYanıtla
ABDURRAHMAN:

ÖNÜNE GELENİ ALIN BAKALIM KADROYA NE OLACAK. . . .

6
9
yanıtYanıtla
yasemin:

teşeronda çalışanların alayı akp li. . . . yani ısrarla torpil yok dediğiniz olayı bu kadar aleni yapıyor olmanız harika. . . kulluk hakkımı helal etmiyorum. . . .

5
10
yanıtYanıtla
!!!:

BAKIN TAŞARONLAR 15-20 SENEDİR ÇALIŞIYOLAR BAKMASI GEREKEN BİR AİLELERİ VAR VE BU ŞARTLARDA YÜZDE 90 NI ÜNİVERSİTE OKUMUŞLAR. VE MEMURLAR GİBİ SALLA BAŞINI AL MAAŞINI YAPMIYOLAR. BÜTÜN İŞİN YÜKÜ ÜZERİNDE. EVT KAFALARINI TOPARLAYIP BU SAATTEN SONRA KPSS Yİ GEÇEMİYOLAR. AMA İŞİNDE UZMANLAŞMIŞ VE SENELERİNİ VERMİŞLER. BİRAZ BUNLARI DÜŞÜNÜP ONA GÖRE YORUM YAPIN. TM SİZDE İNŞALLAH EMEĞİNİZİN KARŞILIĞINI ALIRSINIZ. NE KARIŞIYOSUNUZ TAŞERONLARA YAA

12
1
yanıtYanıtla
tövbekar:

kpss ye girip adam gibi puan alanlar kpssye girip hakkı ile atananlara laf atıyor hadi lann oradan

yanıt0
yanıt8
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title