Haberler

Ağar, Wilson'a "Koordinatörlüğe" Karşı Olduğunu Anlattı

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson ile Görüşmede Sözde Ermeni Soykırımı, AB ve Kıbrıs Ele Alındı. Ağar, Terörle Mücadele İçin Oluşturulan Koordinatörlüğe Karşı Olduğunu Söyledi.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, daha önce “iktidara geldiğimde yırtıp atarım” dediği “koordinatörlüğe” karşı olduğunu bu sefer ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson’a söyledi.

Ağar, Danimarka’nın Ankara Büyükelçisi Kim Jörgensen’i kabul etti. Ağar, görüşmede Aralık’taki AB zirvesinin bir olumsuzluğa meydan vermeden bitebilmesi konusunda müşterek iyi niyeti ortaya koyduklarını söyledi. Ağar, “Bütün zorluklara rağmen Ocak’tan sonraki sürecin Türkiye–AB yolculuğu açısından daha olumlu olacağını değerlendirdik” dedi. Büyükelçi Jörgensen de “Ümit edilir ki, AB ile Türkiye arasındaki bu yol aşılması zor engellerle karşılaşmaz” diye konuştu.

WILSON’LA NELER KONUŞULDU?

Ağar, sabah gerçekleştirdiği ABD Büyükelçisi Ross Wilson’la görüşmesine ilişkin gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Wilson’un ANAVATAN görüşmesine gönderme yaparak gazetecilere “Merak ettiniz çok uzun olunca. Ne kadar kaldı ki öbür tarafta” diye soran Ağar, “What can I do (Ne yapabilirim)” diyerek soruları aldı.

SÖZDE SOYKIRIM UYARISI

Ağar, Wilson’la hangi konuları görüştüğünün sorulması üzerine ağırlıklı olarak sözde Ermeni Soykırım tasarısı ile endişelerini ilettiklerini anlattı.

Ağar, “İleride gelişecek siyasi şartların olumlu olmasını engelleyecek tarzda olmamasını, bu konuda çok ciddi gayretler içerisinde olunmasının önemli olduğunu söyledik” dedi.

AB VE KIBRIS

Wilson’un da benzer endişeleri paylaştığını gördüklerini söyleyen Ağar, AB yolunun tıkanmamasının ve Kıbrıs’ın Türkiye’nin yoluna devamlı problem olarak çıkarılmasının doğru olmadığını söylediğini aktardı. Ağar, “Kendisiyle memnuniyetle gördük ki benzer düşünceleri paylaşıyoruz” dedi.

KOORDİNATÖRLÜĞE KARŞIYIM

Ağar, üçlü terör koordinatörlüğüne karşı olduğunu Wilson’a da söylediğini anlattı. Bunun terörle mücadelede yüksek bir beklenti yarattığını, karşılanamayan beklentilerin Türkiye’de hayal kırıklığı yarattığını söylediğini belirten Ağar, ayrıca temel bakış açısının terör sorununu kendi meselemiz olarak görmek olduğunu, bir başka himayeye sığınarak Türkiye’nin kendi terör mücadelesini çözemeyeceğini Wilson’a söylediğini vurguladı. Ağar, Wilson’un da bazı soruları olduğunu belirtti.

HÜKÜMETE 301 ELEŞTİRİSİ

Ağar, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün 301’inci maddenin değiştirildiği yönünde açıklamaları olduğunun anımsatılması üzerine “Hükümet böyle. Başlangıçta yapacağı şeyi yapmayıp daha sonra dayatmalar karşısında yapmayı kendi siyasetinin bir parçası haline getirdi. Bu Türkiye’ye zarar veren bir siyasi yönetim tarzı” karşılığını verdi.

DİN ÜZERİNDEN SİYASET

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title