Haberler

Ağar: "Öcalan'ın Söylediklerimizden Nasiplenmesi Türkiye Açısından Faydalı"

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, "ovada siyaset" çağrısı ile birlikte geliştirdiği siyaset konseptinin, Abdullah Öcalan tarafından sahiplenilerek "bir fırsat olarak" değerlendirilmesine, "Bizim söylemlerimizden kendisi nasip alıyorsa bu Türkiye açısından faydalı olur" dedi.

Mehmet Ağar, Parti Genel Merkezi'nde yaptığı basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ağar bir gazetecinin, "Abdullah Öcalan kendine yakın kaynaklarda basın ve medya organlarında yayınlattığı bir haber var. Sayın Mehmet Ağar'ın söylemleri benimkine yakındır. bu çıkışları fırsattır" dediğinin hatırlatmasına şu yanıtı verdi:

"Bizim söylemlerimizden kendisi nasip alıyorsa bu Türkiye açısından faydalı olur. Bir zararı olmaz. Bizim ne söylediğimiz bellidir. Bizim ne yaptığımız bellidir. Türkiye'nin yıllardan beri birikmiş meselelerinin üstesinden gelecek gücün, var olan bir büyük demokrasi kalesidir burası. Türkiye'nin üniter yapısını, bölünmez birlikteliğini değişmez sınırları içerisinde milletinin bütün fertlerini refaha, zenginliğe, demokrasiye, hukuka ulaştıracak. Ortaya çıkan zenginliğin adaletli bir şekilde paylaşılmasını sağlayacak gerçek bir demokrasiyi var edeceğiz. Bizim bu söylediklerimizden herkes hissesini alıyorsa ve bunları da görüyorsa buna benim söyleyeceğim bir şey yok. Biz ne söylediğimizi biliyoruz. Biz milletimizin gücünü, milletimizin birlikteliğini, milletimizin büyüklüğünü en iyi şekilde taşıyan tarihsel çizgiye sahibiz."

"DEMOKRATİK BİR PARTİYİZ"

Mehmet Ağar, açıklamalarının Parti yönetimi ve tabanından tepki görüp görmediğine ilişkin bir soruya ise şu yanıtı verdi:

"Niye olsun ki? Olabilir de, Burası demokratik bir parti. Bu parti başka partilere benzemez. Başka partilerde genel başkanlarla ilgili eleştiri koyan sabah kapının önündedir. Burada genel başkan onlardan istifade eder. Burada demokrasi var, burada demokrasiyi içselleştiren bir Genel Başkan var, burada sabah akşam görevden alınan örgütler olamaz. Burada her şey tartışılır. Burası fikir özgürlüğünün olduğu Partidir. eleştirilerin olması Partinin geleceğini güçlendirir. Bunların hiç birisi yıkıcı anlamda değildir, yapıcı anlamdadır. Bizim söylemlerimiz partide tümüyle oturmuştur."

KIBRIS İÇ POLİTİKA GERİLİM ALANINA TAŞINDI

Mehmet Ağar, Kıbrıs sorununun "iç politikanın gerilim alanına taşındığını" belirterek, "Devletin önemli makam ve kurumları kendi aralarında kuracakları diyaloglarla çözecekleri meselelerin basın aracılığıyla beyanatlar biçiminde gelişmesi sağlıklı bir demokrasi açısından doğru gözükmemektedir" dedi, Ağar, Başbakan Erdoğan'ın Afyon Sandıklı'da yaptığı konuşmada eski KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı eleştirmesine de değinerek, "Bir ömür boyunca bir milli davanın savunuculuğunu yapmış KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı'na 'git kendi ülkende politika yap. benim ülkemde yapma' gibi Türkiye ile Kıbrıs'ı ayrı ülkeler biçiminde tarif eden tarihsel derinliğimize uymayacak beyanlar kullanması son derece rahatsız edicidir" diye konuştu. Ağar, "Siyaset her aklına geleni ağzından çıkarma yeri olamaz" dedi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title