Haberler

Ağar: "Lübnan'a Askerin Gerekçesi Anlatılmalı, Hükümet Altında Kalabilir"

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, hükümete Lübnan'a asker gönderme konusunda gerekçeleri herkese iyi anlatmak zorunda olduğunu söylerken, "Altında kalabilirler" uyarısı yaptı.

Ağar, pahalı enerjiye karşı kampanya başlatan ve "Zamlara seyirci kalma, 10 Eylül'de akaryakıt alma" sloganı ile kampanya başlatan Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin'i Celal Bayar Köşkü'nde kabul etti.

Ağar, kampanyaya destek için makam aracının camına üzerinde "Zamlar Kader Değil Kabul Etme! 10 Eylül'de Akaryakıt Almayacağız" yazılı sticker yapıştırdı.

AKP iktidarı döneminde "üretmeyen bir Türkiye'nin" var edildiğini söyleyen Ağar, ülkenin dünyanın en adaletsiz dolaylı vergileriyle karşı karşıya olduğunu, oranın yüzde 70'leri geçtiğini bildirdi.

Ağar, "Bunun günlük hayata yansıyan en belirgin yönü akaryakıt zamları. Hükümetin ekonomi politikası ezilenden yana değil. Türkiye'nin bu hükümetten kurtulmasına çok zaman kalmadı. Ne kadar kaçarlarsa kaçsınlar seçim adım adım yaklaşmaktadır" dedi.

LÜBNAN ELEŞTİRİSİ: "HÜKÜMET MÜPHEMİYET İÇERİSİNDE"

Ağar, hükümetin Lübnan'a asker gönderme kararına ilişkin gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Türkiye'nin hayati meselelerinde "evet"le "hayır"ın arasında sıkıştırılamayacak kadar önemli bir noktada olduğunu kaydeden Ağar, "Hangi sebeple, ne kadar kuvvetle, görev tarifi ne, kapsamı ne bunların hiçbirisi hakkında Türk kamuoyunun bilgisi yok. Hükümetin getireceği tezkere bütün bu konuların açıklıkla belirtilmesi lazımdır" dedi.

Ağar, hükümeti şu ana kadar bu konularda bilgi vermemekle eleştirirken, "Hükümetin bu noktada hiçbir şey belirtmeden tam bir müphemiyet içerisinde bu yetkiyi talep etmesinin Meclis tarafından doğru bir tarafı yoktur" diye konuştu.

Ağar, "Görev tanımı net olmazsa oyunuz hayır mı olacak" sorusunu yanıtlarken ise şu karşılığı verdi:

"Hükümet, Meclis'te önümeze ne getirecek bir görelim. Hükümet sadece kapalı kapılar ardında bir siyaset ürettiği görüntüsü içerisinde. Bu görüntünün millet tarafından kabul görmediği görülmektedir. Onun için paylaşacaksınız burada gizlilik gerektiren noktalar var ise bunu da paylaşacaksınız. Sonuç olarak bütün bunların yok farzedilerek, hükümet kendisine tüm siyasi sorumluluğu üzerine almak kaydıyla bu noktada bir karar verirse bu kararın gerekçelerini herkese iyi anlatmak zorundadır. Altında kalabilirler.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title