Haberler

Ağar: "Hükümet Yimpaşla İlgili Mağduriyeti Kaldırmalı"

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Hükümetin, Yimpaş ile İlgili Mağduriyeti Ortadan Kaldıracak Hukuki Çerçeveyi Ortaya Koymak Zorunda Olduğunu Belirterek, "Bir Takım Dayatma Kanunları Bir Günde Çıkarıyorsunuz. Halkın Mağduriyetini Giderecek Kanunları da Çıkarın" Dedi.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Hükümetin, YİMPAŞ ile ilgili mağduriyeti ortadan kaldıracak hukuki çerçeveyi ortaya koymak zorunda olduğunu belirterek, ''Bir takım dayatma kanunları bir günde çıkarıyorsunuz. Halkın mağduriyetini giderecek kanunları da çıkarın'' dedi.

Mehmet Ağar, Okan Üniversitesinin 2006-2007 eğitim-öğretim yılı ve Akfırat Beldesi'ndeki yeni yerleşkesinin açılışı nedeniyle düzenlenen törene katıldı. Ağar, törenin ardından basın mensuplarının çeşitli konulardaki sorularını cevapladı.

YİMPAŞ ile ilgili bir soru üzerine Ağar, Ramazan ayında Almanya'da katıldığı bir iftarda çok sayıda kişinin bu konuda kendilerine dilekçe verdiğini belirterek, şunları söyledi:

''Hükümet YİMPAŞ ile ilgili mağduriyeti ortadan kaldıracak hukuki çerçeveyi ortaya koymak zorundadır. on binlerce insan alın terlerini, emeklerini bir takım manevi duyguların istismarlarıyla kaybedecekler ve bu kaybetmeden sorumlu olanlar, hiç bir şey olmamış gibi ortada gezecekler. Bunu kamu vicdanı kabul etmez. Mevzuat yetersizliğinin arkasına sığınarak mazeret üretemezsiniz. Mevzuat yetersizse, kanun çıkartın. Bir takım dayatma kanunlarını bir günde çıkarıyorsunuz. Halkın mağduriyetini giderecek kanunları da çıkarın. Bu hükümetin görevi. Yapmazlarsa, biz hükümete geldiğimizde gereğini yaparız.''

DYP Genel Başkanı Ağar, kamuoyunda tartışmalara neden olan ''ovada siyaset'' önerisiyle ilgili tepki ve değerlendirmelerin sorulması üzerine de şunları söyledi:

''O günkü açıklamalarımla ovadan dağa gitmenin önünü kesiyorum. Dağdakiler inerse insin. Teslim olursa olsun. Buna seviniriz. Aklın yolu bir. Kimin ne zararı var bunda? Bunu millet anlıyor da siyasi çıkar hesaplarına göre anlamayanlara da millet gereken dersi verecektir.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title