Haberler

Ali Ağaoğlu, Araplarla 17 Aralık Sürecinde Ortak Olmuş

Güncelleme:

Ağaoğlu, Suudi Arabistanlı Abduljawad Holding'in Gezi sürecinde Maslak 1453 projesinden 200 milyon dolara 2 kule aldığını, 17 Aralık'ta da ortak olduğunu açıkladı.

Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun Maslak 1453 projesinden 2013 yılında 2 kule satın alan Abduljawad Holding, uluslararası rezidans işletmecisi The Ascott Limited ile anlaştı. Anlaşmanın imza töreninde konuşan Ali Ağaoğlu, Suudi Arabistanlı Abduljawad Holding'in Türkiye'de siyasi ve ekonomik gerilimin olduğu Gezi Parkı protestoları döneminde 200 milyon dolar ödeyerek Maslak 1453 projesinden 2 kule aldığını belirten Ağaoğlu, "Abduljawad Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ehsan Abduljawad ile kardeş olduk" dedi.

"17 ARALIK'TA SATIŞ YAPTIK"

Ağaoğlu "17 Aralık, olmamam gerektiği halde benim de içinde olduğum bir süreçti. Maddi ve manevi açıdan zor geçen bu dönemde 80 milyon dolar para gönderip Yeniköy'deki otel projemize ortak oldular. Ben olsam öyle bir dönemde bu parayı yollarken tereddüt ederdim" dedi.

100 BİN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR

Ali Ağaoğlu, Maslak 1453 projesinin bitim aşamasına geldiğini, Cadde 1453 için de yerli ve yabancı yatırımcılarla görüşmelere başladıklarını ifade etti. Projelerindeki yaklaşık 5 bin konutun 3'te 2'sini sattıklarını belirten Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Hasan Rahvalı, "Ticari ünitelerin kiralamasına başlıyoruz. Maslak 1453, ortalama 20 bin kişinin ikamet edeceği bir proje olacak. Ofislerde 15 bin civarında çalışanın yanı sıra sitede çalışanlarla birlikte bu sayı 20 bini geçecek. Günlük ziyaretçi sayısının ise 70 bin civarında olması bekleniyor. Özetle bu projenin günlük nüfusu 100 bin civarında olacak" dedi. Rahvalı, Maslak 1453'te toplam değeri 700 milyon dolar olan 1250 konutu yabancılara sattıklarını kaydetti.

ARAPLARIN GÖZÜ TÜRKİYE'DE

Abduljawad Holding, 24 ülkede 89 merkezde yer alan uluslararası residence markası The Ascott Limited ile de anlaştı. Maslak 1453'ün tasarımı, konsepti, inşaat teknolojisiyle farklı bir proje olduğunu belirten Ağaoğlu "Ascott gibi sadece gayrimenkulden yıllık geliri 65 milyar dolar olan bir dünya devinin Türkiye'deki ilk yatırımının Ağaoğlu ile olması bizim için oldukça önemli" dedi. Abduljawad Holding Başkanı Ehsan Abduljawad ise, "3 yıl önce Ağaoğlu'na ulaştık ve Maslak 1453'ün mükemmel bir fırsat olduğunu fark ettik. Türkiye'yi yakından izliyoruz ve yeni yatırımlara da açığız" dedi.

Maslak 1453'te 156 birimden oluşan kule için 10 yıl hizmet verecek The Ascott Limited'in CEO'su Tony Soh da, "Türkiye'nin yabancı yatırımcılar için çekici bir pazar, rezidanslar içinse önemli bir fırsat olduğunu düşünüyoruz." dedi. (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ali Ağaoğlu Türkiye Maslak Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (51)

ARAP AĞAOĞLU:

Para araplarda var aga adamların isminin tersten okunuşu bile para demek, Arap=parA :)))

31
2
yanıtYanıtla
POYRAZ:

''BAĞIŞ KARŞILIĞI ALDIKLARI ARSALARA'' İNŞAAT GEREKLİ TABİİİ. . .

19
5
yanıtYanıtla
fbı:

bu adamların işine şeytanın bile aklı ermez her telden çalıyolar.

21
1
yanıtYanıtla
kasra:

emekliyim maasım 1300 tl 4 kişilik bır aileyim neyin tasarrufunu yapayım sayın agaolu açlık sınırının 1200 tl olduğu ulkede

17
4
yanıtYanıtla
schwarzlichmobilWeb@haberler.com:

istanbulda doğdum ve yaşıyorum fakat yıllardır kendi ülkemde uçuk bedeller yüzünden bir çöp sahibi bile olamadım... ama gelsin araplar alsın kendi vatandaşı kiracı olarak yaşasın... bu nasıl bir yaşam.

14
6
yanıtYanıtla
deli yürek:

Kardeşim paran nereye yetiyorsa git orada yaşa. . Maslak 1453 ev almak zorunda değilsin. . Kenar mah. var fiyatlar uygun. Sana tavsiyem.

yanıt2
yanıt8
seyıtMobil-ANDROID:

bir zamanlar koç ve sabancılar vardı şimdi bunları gorunce turkıye inşallah dahada güçlenecek

7
12
yanıtYanıtla
Bitlisli Hasan,:

Asıl parayı 2008 yılında batmak üzereyken Vakıfbank ın ucuz kredileriyle bulmuştu, gerçi o dönemin yöneticilerine bu desteğin karşılığını da vermişti, '''' gerekli tüm bilgileti Google dan bulabilirsiniz'''', vah Türkiyem vah,

16
2
yanıtYanıtla
lider kadro:

ormanlık alana bina yaptın akp li belediyeler-inşaatçı-çıkar üçgeninin bir ürünüsün

14
4
yanıtYanıtla
MERAK ETTİM:

ARAPOĞLU ŞİRKETLER GRUBU GİBİ GELDİ BANA ?

17
0
yanıtYanıtla
Tüm 51 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title