Haberler

Ağaoğlu, Otomobiliyle Diyarbakır'ı Gezdi

Güncelleme:

Diyarbakır'a gelen işadamı Ali Ağaoğlu, kentte İstanbul'dan getirttiği ve kendisinin kullandığı 06 AGA 09 plakalı üstü açık araçla gezerek güven mesajı verdi.

Diyarbakır'a gelen işadamı Ali Ağaoğlu, kentte İstanbul'dan getirttiği ve kendisinin kullandığı 06 AGA 09 plakalı üstü açık araçla gezerek güven mesajı verdi. Merkez Bağlar İlçesi'ndeki 9 okulun onarımını üstlenen Ağaoğlu, "Bir Trabzonlu olarak, Türkiye'nin her yerine yatırım yaparım. Bugün burada bazı incelemeler yapacağız. Grubumuz enerji ve inşaat sektörü üzerinedir. Ancak burada yapacağımız incelemeden sonra ne gibi yatırımlar yapacağımızı değerlendireceğiz" dedi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Remzi Can'ın, " Ali Ağaoğlu'nu fuara davet ettik, bizden özel uçak ve zırhlı araç istedi" sözü üzerine Diyarbakır'a gelme programını erkene alan ünlü işadamı Ali Ağaoğlu, bugün sabah saatlerinde, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Cuma İçten ve Oya Eronat ile birlikte özel uçakla Diyarbakır'a geldi. İstanbul'dan getirttiği 06 AGA 09 plakalı üstü açık beyaz otomobiline binen Ağaoğlu ve beraberindeki Ak Partili Diyarbakır milletvekili ilk olarak Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak'ı makamında ziyaret etti. Ziyaretten sonra Ağaoğlu ve beraberindeki AK Partili Milletvekilleri, valilik toplantı salonunda gazetecilere açıklama yaptı.

İlk olarak konuşan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Türkiye ve Diyarbakır gündeminin yoğun olduğu bir günde Ali Ağaoğlu'nin Diyarbakır'a gelmesinin sevindirici olduğunu belirterek, "Kadim bir kent olan Diyarbakır'da sayın Ağaoğlu'nu görmek bizleri sevindirmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli ve en büyük teşvik paketiyle birlikte 6'ncı grupta yeralan Diyarbakır'da yatırım olanakları çok daha cazip hale getirilmiştir. İşadamlarımızın, vatandaşların huzur ve ekonomik refahını yükseltmeye dönük çabaları bizleri sevindirmiştir. Bugün sayın Ali Ağaoğlu'na burada Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri sayın İlhan Karakoyun, yatırımlar ve olanaklar ile ilgili brifing verecek. Daha sonra da işadamlarıyla bir araya gelecek sayın Ağaoğlu, grubu ile ilgili yatırım olanaklarını inceleyecekler. Kendisine hoşgeldin diyerek teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra AK Parti Milletvekilleri Cuma İçten ve Oya Eronat da birer kısa konuşma yaptıktan sonra sözü alan Ali Ağaoğlu, Diyarbakır'a geliş nedenini açıklayarak, "TSO Başkanı Remzi bey beni davet etmiş, ancak işlerimin yoğunluğu ve zamanımın olmaması nedeniyle gelememiştim. Ancak Diyarbakır'a gelmek için bir program hazırlamıştım. Ancak sayın TSO başkanı, benim ondan, özel uçak ve zırhlı uçak istediğimi beyan etmişti. Ben kendisiyle konuştum. Sayın TSO başkanı bana, 'Sizin gibi ünlü ve medyatik olduğunuz için böyle bir lafı kullandım' dedi. Ben bu sebeplerden dolayı Diyarbakır'a geliş programımı erkene almış oldum. Sayın vekillerimizin de katkılarıyla bugün burada çeşitli incelemelerde bulunacağım. Şuan itibariyle Bingöl'de 3 HES inşaatımız devam ediyor. Şırnak'ta da bir HES çalışmamız ve hazırlıklarımız son aşamaya geldi. Allah kısmet ederse orda da bir HES inşaatımıza yakında başlayacağız. Bir Trabzonlu olarak, Türkiye'nin her yerinde yatırım yapmak istiyorum. Bir Trabzonlu olarak Diyarbakır'da ne yatırım yapabileceğimi araştıracağım. Uçakta gelirken sayın vekilimle konuştu. Bağlar İlçesi sınırları içerisinde onarılması gereken 9 okulun olduğunu öğrendim. İlk etapta böyle bu 9 okulun onarımını üstlendim. Enerji ve inşaat sektöründe olan bir grubuz. Ancak vali beyin de dediği gibi Allah kısmet ederse burada turizm sektöründe de ihtiyaç var. Tüm bu incelemeleri yaptıktan sonra ekibimle birlikte hangi alanda yatırım yapacağımızı değerlendireceğiz" dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra Ali Ağaoğlu, Vali Toprak, Milletvekilleri İçten ve Eronat ile Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun'a İstanbul yazılı büyük bir kitap hediye etti. Vali Mustafa Toprak da Ağaoğlu'na gümüş bir fincan takımı hediye etti.

Yapılan konuşmalardan sonra Kalkınma Ajansı Genel Sekteri İlhan Karakoyun, basına kapalı bir şekilde yatırım alanları ile ilgili brifing verdi.

Brifing sonrası dışarı çıkan ünlü işadamı Ağaoğlu, İstanbul'dan getirttiği 06 AGA 09 plakalı üstü açık olan lüks arabasına bindi. Kendisinin kullandığı araçla Ticaret ve Sanayi Odası'na giden Ağaoğlu güven mesajı verdi. Ağaoğlu, burada yapacağı görüşmeden sonra Erdebil Köşkü'nde onuruna verilen yemekte işadamlarıyla bir araya gelecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Ağaoğlu Diyarbakır Cuma İçten İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title