Haberler

Ağaoğlu En İddialı Projeye Hazırlanıyor

Türkiye'nin En Büyük Gayrimenkul Projesi İçin İmzalar Atıldı, Ağaoğlu En İddialı Projeye Hazırlanıyor

İstanbul Maslak'taki 241 bin 945 metrekarelik arazi için Emlak GYO tarafından 29 Eylül 2010 tarihinde son oturumu yapılan ve açık artırmayla gerçekleştirilen ihalede, 3 milyar 250 milyon TL hâsılat taahhüt eden Ağaoğlu projenin peşinatını ödeyerek Emlak GYO ile anlaşma imzaladı.

Türkiye'de hâsılat paylaşımı usulüne göre yapılan gayrimenkul projeleri arasındaki "en büyük" proje olacak Maslak için Ağaoğlu bugüne dek benzeri yapılmamış bir karma proje hazırlayacak. İhalede oluşan rakamlara göre 3 milyar 250 milyon TL'lik toplam gelir ve gelirden Emlak GYO'ya yüzde 35,5 idare payı ödeme taahhütü veren Ağaoğlu projeden yaklaşık 4,5 milyar TL gelir bekliyor.

Proje konsepti geliştirme sürecinde Ağaoğlu, Türk mimarları ile birlikte çalışacak. Proje konut, ticaret ve turizm imarına izin veriyor.

Ali Ağaoğlu: "Bugüne dek yapılanların ötesinde bir konsept geliştireceğiz"

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Emlak GYO Genel Müdürü Murat Kurum ve VakıfBank Genel Müdürü Süleyman Kalkan'ın katıldığı imza töreninde finansmanı VakıfBank tarafından sağlanan 173 milyon 62 bin 500 TL'lik peşinatın çeki Ağaoğlu tarafından Emlak GYO'ya sunuldu.

Toplantıda bir konuşma yapan Ali Ağaoğlu, Maslak projesinde yaklaşık 4,5 milyar TL gelir beklediklerini ve bu projede bugüne dek yapılmamış çok özel bir konsept geliştireceklerini belirtti. Projenin B ve üzeri gelir grubuna hitap edeceğini söyleyen Ağaoğlu, Maslak'ın Türkiye'nin en değerli arazilerinden biri olduğunu sözlerine ekledi.

Bu projenin özellikle kendisini çok heyecanlandırdığına değinen Ağaoğlu, Türkiye'de gayrimenkul yatırımcılarının en büyük sorunlarından birinin iyi arazi bulmak olduğunu söyleyerek Emlak Konut'a geliştirdiği araziler için teşekkür etti. Ali Ağaoğlu, "Biz en güzelini yapmak için varız. Cumhuriyet tarihinin en büyük projesini geliştirerek İstanbul'un Dünya Gayrimenkul Ligi'nde üst sıralara taşınmasına önemli bir katkı sağlayacağımız için mutlu ve gururluyuz. Maslak projemizi, alışılmışın dışına çıkan, bütün ezberleri bozacak bir konsept ile geliştireceğiz" dedi.

Ali Ağaoğlu'nun ardından bir konuşma yapan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ise yakın zamanda halka arzı gerçekleşen Emlak Konut GYO'nun 2003'ten bu yana sürekli değer kazanan bir kurum olduğunu söyledi. Murat Kurum, TOKİ'den 540 milyon TL karşılığında alınan arazide, Ağaoğlu'nun İstanbul'a yakışan bir proje geliştireceğine inandığını belirtti.

Süleyman Kalkan: "Gelişmiş ülkelere bakıldığında konut kredilerinin banka bilançolarında daha fazla yer tuttuğunu görüyoruz."

VakıfBank Genel Müdürü Süleyman Kalkan konu ile ilgili şunları söyledi; Önümüzdeki dönemde bireysel krediler giderek büyüyecek, özellikle de konut kredileri büyüyecek ve toplam krediler içerisindeki payı artacaktır.

Gelişmiş ülkelere bakıldığında konut kredilerinin banka bilançolarında daha fazla yer tuttuğunu görüyoruz. VakıfBank olarak 9. ay itibariyle baktığımızda, son 1 yılda konut kredilerinde % 37'lik bir artış sağlamış durumdayız. 2011 yılında banka bilançoları özellikle kredi kaynaklı bir büyüme gösterecek. Biz bankacılık sektöründeki kredi büyümesinin % 22 civarında olacağını bekliyoruz. VakıfBank olarak da kredilerde % 30'luk, konut kredilerinde ise % 37'lik bir büyümeyi hedefliyoruz.

Dolayısıyla bankamızdaki kredi büyümesinin ana unsurlarından birisi konut kredileri olacaktır. VakıfBank olarak 2010 yılında konut kredilerindeki pazar payımızı artırmış durumdayız, 2011 yılında da pazar payımızı artıracağımızı düşünüyoruz. Ayazağa projesinin başlangıcı için gerekli olan nakdi ve gayrinakdi finansmanı VakıfBank olarak sağlıyoruz, ancak bu projeden yapılacak satışların finansmanını da VakıfBank olarak biz yürüteceğiz. Projenin İstanbul'a ve Türkiye'ye değer katacağına inanıyoruz.

Projenin hayata geçirilmesi için 3 kurumun bir araya gelmiş olmasını önemsiyor ve projenin İstanbul'a, Türkiye'ye, insanımıza ve her 3 kuruma da hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title