Haberler

Afyonkarahisar: Kişiye Özel Spor

Afyonkarahisar Afjim Spor Eğitim Merkezi'nin sahibi Türkiye 2005 Vücut Şampiyonu Yusuf Evyurt, herkese spor yapmasını tavsiye ederek, "Ancak yanlış yapılan spor, erken yaşlanma, erken menopoz, kemik erimesi, kalp yetmezliği, kişilik bozukluğu gibi hastalıkları da beraberinde getirir" dedi.

Afjim Spor Eğitim Merkezi'nin zayıflama, kilo alma, body building, aerobik, fitness, shanti masaj, askeri okullara ve akademiye hazırlık gibi konularda hizmet verdiğini belirten Yusuf Evyurt, yaz aylarında spor eğitim merkezine daha çok talep olduğunu söyledi. Tatile gitme nedeniyle bayanların kilo vermek istediğini ifade eden Evyurt, "Çoğunlukla bayanlar geliyor. Çalışan ve ev hanımı bayanlar ilgi gösteriyor. Verilen kiloların kalıcılığını sağlamaya özen gösteriyoruz. Sporla birlikte, beslenme konusunda da kişiye özel önerilerimiz oluyor. Bedenlere uygun beslenme programları beraberinde uygun, sistemli bir şekilde bir daha kilo almamaları gayesiyle çalıştırıyoruz. Şeker ve tansiyon hastaları, menisküs, çapraz bağlamadan ve fıtık ameliyatı olanlar, bunun yanı sıra çocuklar, yetişkinler, boy uzatmak, lenf sayılarını artırmak için dengeli beslenmeleri ve gelişmeleri için bedenen ayrı ayrı sistemle çalıştırılıyor" diye konuştu.

Gelen kişilerin boy, kilo, yaş gibi kişisel özelliklerine göre hangi aletlerle çalışacaklarını tespit ettiklerini kaydeden Evyurt, "Öncelikle herkese spor yapmasını tavsiye ediyorum. Ancak yanlış yapılan spor, erken yaşlanma, erken menopoz, kemik erimesi, kalp yetmezliği, kişilik bozukluğu gibi hastalıkları da beraberinde getirir. Bu nedenle kişiler kendileri için en doğru sporu yapmalı" şeklinde konuştu.

Zayıflatmanın beden eğitim hocalarının işi olmadığını dile getiren Evyurt, bu işin profesyonel spor antrenörlerinin işi olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title