Haberler

Afyonkarahisar'ın Kurtuluşunun 90'ıncı Yıl Dönümü

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, "Bugün de ülkemize, huzurumuza, insanımıza kast edenlere karşı, tek yumruk olarak kanımızın son damlasına kadar duracağımızı buradan bir kez daha seslendirmek istiyorum" dedi.

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, "Bugün de ülkemize, huzurumuza, insanımıza kast edenlere karşı, tek yumruk olarak kanımızın son damlasına kadar duracağımızı buradan bir kez daha seslendirmek istiyorum" dedi.

Afyonkarahisar'ın işgalden kurtuluşunun 90'ıncı yıl dönümü nedeniyle Anıtpark önünde, tören düzenlendi. Saygı duruşunun ardından ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, devlet büyüklerinin gönderdiği mesajlar okundu.

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, törende yaptığı konuşmada, Türk tarihinde Ağustos ayının ayrı bir yeri olduğunu belirterek, bu ayda Malazgirt Zaferi ile Anadolu'nun Türklere açıldığını, Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile de Anadolu topraklarının Türkiye Cumhuriyeti'ne ait olduğunun dünyaya ispat edildiğini söyledi.

"30 Ağustos, bir Milletin 7'den 70'e, malından canına tüm varlığını ortaya koyarak, hürriyet ve bağımsızlığının bedelini ödediğinin simgesidir" diyen Kabakcı, şöyle konuştu:

"Dünyanın güçlü ve etkin ordularından birine sahip olan Türkiye, milli bütünlük ve güvenliğimize yönelik tehditleri bertaraf edecek güçtedir. Bugün de ülkemize, huzurumuza, insanımıza kast edenlere karşı, tek yumruk olarak, kanımızın son damlasına kadar duracağımızı buradan bir kez daha seslendirmek istiyorum. Milletimizin ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Zafer Bayramı'nı kutluyor, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum."

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Çoban ise, Kurtuluş Savaşı'nın Anadolu topraklarında yok edilmek istenen Türk'ün var olma ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş mücadelesi olduğunu bildirdi.

Törene, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, Genelkurmay Başkanlığı'nı temsilen Tuğgeneral Necdet Tuna, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nı temsilen Tuğamiral Aydın Şirin, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nı temsilen Hava Tuğgeneral İhsan Özdamar, Jandarma Kuvvetleri Komutanlığı'nı temsilen Tuğgeneral Şafak Karakoç da katıldı.

Protokol, tören öncesi Zafer Müzesi'ni ve yanında açılan "İşgal Döneminde Afyonkarahisar" konulu fotoğraf sergisini gezdi.

Törenin ardından, Gedik Ahmet Paşa Camisi'nde, ikindi namazını takiben tüm şehitler ruhuna mevlit okundu.

Muhabir: Serdar Yılmaz / Mustafa Güngör / Deniz Açık

Yayıncı: Hüseyin Likoğlu - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: AA / Yerel

Yılmaz Mustafa Ak Parti Konya Yerel Haberler

title