Haberler

Afyonkarahisar İl Afet Risk Azaltma Planı 2. Çalıştayı

Güncelleme:

Afyonkarahisar İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) 2. Çalıştayı, çevrimiçi olarak yapıldı.

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, yaptığı açıklamada, kentteki olası afetlerin etkileri dikkate alınarak ve bu etkileri en aza indirmek amacıyla AFAD Başkanlığının koordinesinde ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı iş birliğinde sürdürebilir "İl Afet Risk Azaltma Planı"nın hazırlıklarının başladığını belirtti.

Hazırlanacak planın dirençli ve dayanıklı toplum ve yerleşimler oluşturmayı hedeflediğini aktaran Keklik, şunları kaydetti:

"Doğa ve insan kaynaklı tehlikelerin toplumdaki yapılı çevre üzerinde doğurabileceği etkilerin tahmin edilmesini ve bu etkileri azaltmayı amaçlıyoruz. İRAP Afyonkarahisar hazırlık çalışmalarının başlangıcında, kentte geçmişte yaşanan afetler göz önünde bulundurularak ve yapılan anket sonucunda deprem, meteorolojik ve iklim değişikliği kaynaklı afetler, kütle hareketleri (heyalan, kaya düşmesi ve çığ), taşkın, yangın ve bulaşıcı hastalıklar öncelikli tehlikeler olarak belirlenmiştir."

Keklik, ilk çalıştayın geçen ay yapıldığını belirterek, ikincisine destek veren kurumlar ile JİCA uzmanlarına teşekkür etti.

Çalıştaya, Keklik'in yanı sıra JİCA Başkan Başyardımcısı Hideaki Matsuoka, AFAD Planlama ve Risk Azaltma Dairesi Başkanı Abdülkadir Tezcan, AFAD İl Müdürü Mehmet Buldan, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve JİCA uzmanları, kentteki kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Japonya Afyon AFAD Haberler

Bakmadan Geçme

Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title