Haberler

Afyonkarahisar İki Katlı Binanın Çatısına Otağ Kuruldu

İki katlı binanın çatısına otağ kurulduAFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesinde Ülkü Ocakları tarafından çeşitli faaliyetlerin yürütülmesi amacıyla kiralanan iki katlı binanın çatısına 80 metrekarelik keçi kılından otağ da yapıldı.

İki katlı binanın çatısına otağ kuruldu

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesinde Ülkü Ocakları tarafından çeşitli faaliyetlerin yürütülmesi amacıyla kiralanan iki katlı binanın çatısına 80 metrekarelik keçi kılından otağ da yapıldı. Sandıklı Ülkü Ocakları Başkanı Ali Eren, bina ve otağ ile Türk kültürünü yaşatmaya çalışacaklarını söyledi.

Sandıklı Ülkü Ocakları tarafından gençlere yönelik eğitim, sanatsal ve kültürel faaliyetleri yürütmek amacıyla Ece Mahallesi Okul Sokak'ta 20 yıllığına iki katlı bir bina kiralandı. Yaklaşık 6 aylık çalışma kapsamında atıl durumdaki binada tadilatlar yapıldı. Binanın dış cephesine Sandıklı Ülkü Ocakları Başkanı Ali Eren tarafından Ergenekon destanını anlatan rölyef, Selçuklu simgesi olan çift başlı kartal ve Osmanlı tuğrasının rölyefleri yapıldı. Binanın çatı katını da değerlendirmek amacıyla 80 metrekarelik 'otağ' kuruldu.

TÜRK KÜLTÜRÜNE UYGUN DİZAYN EDİLDİ

Aydın'ın Nazilli ilçesinde özel ustalar tarafından keçi kılından dokunan otağ 2 günlük çalışmanın ardından çatıya profil demirlerle yerleştirildi. Otağın içine yaz ve kış kullanılması için yalıtım da yapıldı. Otağın içi ise eski Türk kültürlerine uygun şark köşesiyle dekore edilecek. Binanın yakın zamanda açılması planlanırken, otağa Türk bayrağı asılacak.

'EĞİTİM, SANAT VE KÜLTÜR FAALİYETLERİNİ YÜRÜTECEĞİZ'

Sandıklı Ülkü Ocakları Başkanı Ali Eren, merkeze 'Şehit İbrahim Türkeş ve Şehit Yaşar Özlem Eğitim Kültür Otağı' adı verileceğini belirterek, Bu binada ve otağımızda Ülkü Ocaklarımızın eğitim, sanat ve kültür faaliyetlerini yürüteceğiz. Bunun için dizayn ettik. Otağımızın bulunduğu bölge yaklaşık 80 metrekarelik bir alan. Sandıklılı gençlerimize, öğrencilerimize ücretsiz ders kursları, bunun yanında sanat kursları, spor kursları verilecek. Aynı zamanda değerli ağabeylerimiz gelip burada sohbet edecek dedi.

'TÜRK KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMAYA ÇALIŞACAĞIZ'

Bu bina ve otağ ile Türk kültürünü yaşatmaya çalışacaklarını aktaran Ali Eren, Otağı da Türk kültürüne göre dizayn ederek gençlerimize, çocuklarımıza Orta Asya'ya kadar atıfta bulunacağız. Sosyal bilgiler öğretmenlerimiz okullardan gelip otağ ve Türklerin eski yaşantısını anlatacak. Sayın Genel Başkanımız Olcay Kılavuz'un söylediği gibi kitap okuyan bir nesil yetiştirmeye çalışacağız. Emeğimiz bu yönde. Allah razı olsun Sandıklılı hayırsever halkımızdan, dostlarımızdan, gönüldaşlarımızdan. Onların destekleriyle güzel bir çalışma ortaya koyduk. Binanın girişinde Ergenekon'dan çıkışı anlatan bir figürümüz var. Heykel çalışmamız. Bu da benim çalışmam. Selçuklu kartalı, Selçuklu yıldızı ve Osmanlı tuğrası ve binamızın çatısında otağımız var. Otağımızı üstüne de Türk bayrağı ile taçlandıracağız. Niyetimiz hayır. İnşallah güzel çalışmalar yaparak Sandıklı'da gençlerimizi ileriye bir adım daha taşıyacağız.

GÖRÜNTÜ DURUMU

--------------------

Bina otağ yapılmadan önce

Binaya otağ yapılma çalışmalarından

Otağ tamamlandıktan sonra bina genel

Tamamlanan otağ yakından ve içinden

RÖP Ali Eren (Ülkü Ocakları Başkanı Ali Eren)

HABER- KAMERA Ahmet DAĞLISANDIKLI (Afyonkarahisar), (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selçuklu Ali Eren Sandıklı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title