Haberler

Afyonkarahisar Esnafından Konak'a "Güven Oyu"

Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Başkanı Abdülkadir Konak, yeniden bu göreve seçildi.

Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) 27. Olağan Genel Kurulu, Park Koleji Spor Salonunda yapıldı.

AESOB Başkanı Konak, genel kurulda yaptığı konuşmada, birlikte rahmet, ayrılıkta ise azap olduğu felsefesine sahip olduklarını belirterek, "Birliğimize kayıtlı 18 bin 500 esnaf ve sanatkarımız var. Nüfusunun yaklaşık yüzde 2,57'si esnaf ve sanatkarlardan oluşuyor. 81 il içinde Afyonkarahisar olarak 38. sırada yer alıyoruz. Esnafımızın yüzde 12'i kadın esnaflarımızdan oluşuyor." diye konuştu.

Afyonkarahisar ekonomisine ilişkin bilgiler aktaran Konak, şunları kaydetti:

"Birliğimize 2017 yılında 2 bin 165 kişi yeni kayıt yaptırdı. 858 kişi de sicilden kaydını sildirmiştir. Bundan 30 yıl önce iş yeri açanların yüzde 85'lik kısmı ilk 5 yıl içersinde işini bırakırken, bugün son 5 yıl içerisinde işi bırakanların sayısı 4 bin 962 kişi olup toplam sayı içerisindeki yüzdesi 25-26 dır. Yani yüzde 80'lerden yüzde 26'lara geriledi. Bu demektir ki, esnaf ve sanatkarlarda istikrar arttıkça daha bilinçli işyerleri açılmakta, daha bilinçli işler yapılmakta. Bundan dolayı da uzun soluklu olmak da ancak dünyada ve Avrupa'da olduğu gibi biz artık yüz yılı geçen işletmelerden söz etmek istiyoruz. Bu da devletimizin Esnaf ve Sanatkarlar vereceği desteklere bağlıdır. Devletimizin ve hükümetimizin Esnaf ve Sanatkarlar verdiği desteklerin artarak devam etmesini beklemekteyiz."

Divan başkanlığını Kütahya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İbrahim Yiğit yaptığı genel kurulda, konuşmaların ardından yönetim ve denetim kurulu raporları görüşülerek kabul edildi.

Genel kurulda tek listeyle yapılan seçim sonucunda Abdülkadir Konak, tekrar başkan seçildi.

Konak başkanlığındaki yönetim kurulunda, Atilla Kocabaş, Ahmet Tan, Cevat Örnek, Mehmet Üçağıl, Muhammet Şentürk ve Yaşar Gülbeyaz yer aldı.

Genel kurula, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Konak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title