Haberler

Dazkırı'da Öğrencilere Tablet Bilgisayar Dağıtıldı

Güncelleme:

Fatih Projesi kapsamında Dazkırı ilçesinde 76 adet tablet bilgisayar öğrencilere dağıtıldı.

Dazkırı Anadolu Lisesi Müdürlüğünde gerçekleştirilen törene Dazkırı Kaymakamı Beşir Nursaçan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük, ilk, orta ve lise okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaymakam Nursaçan, törende yaptığı konuşmada, Fatih Projesi ile eğitimde sınıf atlanacağını söyledi. Fatih Projesi kapsamında ülkemizde 10 milyon adet tablet dağıtılacağını anımsatan Nursaçan, şöyle konuştu:

"Bu rakam bir çok Avrupa Birliği (AB) ülkesi nüfusundan daha fazla. Gayrisafi milli hasıla bakımından ilk 5'e giren Lüksemburg ülkesinin nüfusu 500 bin. Bu ülkeye bu tabletler dağıtılsa kişi başına 20 adet düşer. Bu örneği projenin büyüklüğünü siz öğrencilere anlamanız için veriyorum. Eğitimde Fatih Projesiyle, eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğini sağlamak ve okullarımızdaki teknolojiyi iyileştirmek amacıyla her dersliğin LCD panel etkileşimli tahta ve internet ağ altyapısı sağlanmış olacak. Bu sayede öğrenci ve öğretmenler olarak teknolojiyi en iyi şekilde ve yakından takip etme imkanı bulacaksınız. Bilgiye hemen ulaşabileceksiniz. Öğretmenden öğrenciye bilgi akışı daha hızlı olacak. 21. yüzyılda bilgiye en üst teknolojiden ulaşmış olacaksınız."

Konuşmaların ardından Dazkırı Anadolu Öğretmen Lisesi'nde görevli öğretmenlerce 76 adet tablet dağıtıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Avrupa Birliği Mehmet Küçük Dazkırı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title